Valmista jõuludeks vahvaid pulgakooke, mis talveteemaliselt kaunistatud! See on tore tegevus, mida sõprade või lastega koos ette võtta!
Põhjalikku õpetust pulgakookide valmistamiseks vaata siit!
Kaunistada võid vastavalt oma soovile. Pildil olevad "põhjapõdrakesed" on kaetud tumeda šokolaadiga. Silmad tehtud valge piparkoogiglasuuri ja šokolaadiga, aga võid osta ka valmistehtud silmakujulisi komme, mida hästi varustatud kokanduspoodides müüakse.
Ninaks on põdrakestel jõhvikas, aga sobib ka mistahes ümar komm. Sarved saab ideaalselt lõigata pisikestest Saltetts soolakringlitest - nende maitse sobib šokolaadiga väga hästi kokku!
Need põdrakesed on kahtlemata armsad, aga kaunid oleks ka päkapikumütsid või lumememmekesed, eks?!
Lase fantaasial lennata ja asu meisterdama!
Tahaksin teada, miks läheb šokolaad pulgakoogil katki (mõraneb)? Pallid olid eelnevalt tavalises külmas. Järjest ja järjest tulevad põdra peadele praod sisse :P
Sega võid hulka.
Kas ta siis ka korralikult hangub?
Ikka, kui sa palju ei pane.
Nii pulgakoogi kui glasuuri temperatuur peaks olema enam vähem sama .
Tehtud :D. Seoses sellega, et silmad nii suured meil said, siis on järgmine idee juba ka küpse - pulgaöökullid! Koogiosa tegemine oli lihtne, aga glasuurimisel pragunesid esimesed koogid ka mul, sest pulgakoogid tulid külmikust ja glasuur oli soe. Minu lahenduseks sai, et sinna põhjapõdra tagaküljele jätsin väikese augu, millest soojenev pulgakoogi mass sai vajadusel end välja pressida.
Kuidas neid ninasid kinnitate?