Lõika piparkoogitaignast kolmes eri suuruses ringikujulised piparkoogid , mis üksteise peale sobiksid - nii, et ülemine ring kataks umbes 2/3 alumisest. Kui spetsiaalseid ringikujulisi vorme pole, kasuta kodus leiduvaid klaase ja pitse, et tainast lõigata. Küpseta ümmargused piparkoogid (just niikaua, nagu taigna retsept ette näeb) ja lase jahtuda.
Kaunista jahtunud piparkoogid üleni valge glasuuriga ja lase neil seista, kuni glasuur on täielikult tahkunud.
Edasi pane lumememm kokku: tõsta suuruselt keskmine ketas kõige suurema ketta peale nii, et pealmine kettake asetseks tsentrist väljas. „Liimi“ piparkoogikettad omavahel kokku veidikese glasuuriga. Siis „liimi“ samamoodi peale kõige pisem piparkook.
Joonista musta/pruuni värvi glasuuriga peale silmad, suu, nööbid ja käed ning oranži värvi glasuuriga nina (glasuuride loodusliku värvimise kohta loe siit). Lase ka sellel glasuuril tahkuda ja serveeri piparkoogid.
Hea piparkoogitaigna retsepti lumememmede valmistamiseks leiad siit. Glasuuri võid valmistada näiteks nii: retsept.
Oi kui vaffad tegelased! :)
No üliarmsad! Mul on piparkookide tegu plaanis 18. detsembril, siis teen kindlasti!
Said meie peres koheselt lemmikuteks! Lastele nii meeldisid, muid piparkooke enam ei tahetudki :)
Ei raatsiks ära süüa.
Need memmed sulavad kindlasti suus...