Puhasta siiafileed hoolikalt luudest. Aseta fileed küpsetuspaberile, nahapool allpool. Puista kalafileedele esmalt suhkur (aitab fileedel pehme püsida), siis sool ja ülejäänud maitseained (kalafilee paksemasse otsa pane maitseaineid veidi rohkem).
Tõsta fileed kahekaupa kokku, "kõhud" vastakuti ja nahapool väljaspool. Keera küpsetuspaberisse ja aseta kerge raskuse alla (nt piimapakk). Lase vähemalt ööpäev külmkapis maitsestuda.
Pühi kalafileed köögipaberiga puhtaks ja lõika fileest õhukesi viilakaid (nahka ära lauale pane). Kõrvale võid pakkuda kalamarjakastet.
Retsept on soome ajakirjast Kodin Kuvalehti (19.11.2009, Pippuri-graavattua siikaa). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Piprane õrnsoolasiig
Õrnsoolatud siiafilee, millele annab tulisust rosee- ja valge pipar.