Piprane õrnsoolasiig

Õrnsoolatud siiafilee, millele annab tulisust rosee- ja valge pipar.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

600 g siiafileed

2 sl meresoola

1 sl suhkrut

1 sl roseepipart

1 tl purustatud valget pipart

1 dl hakitud värsket tilli

Valmistamine

Puhasta siiafileed hoolikalt luudest. Aseta fileed küpsetuspaberile, nahapool allpool. Puista kalafileedele esmalt suhkur (aitab fileedel pehme püsida), siis sool ja ülejäänud maitseained (kalafilee paksemasse otsa pane maitseaineid veidi rohkem). 

Tõsta fileed kahekaupa kokku, "kõhud" vastakuti ja nahapool väljaspool. Keera küpsetuspaberisse ja aseta kerge raskuse alla (nt piimapakk). Lase vähemalt ööpäev külmkapis maitsestuda.

Pühi kalafileed köögipaberiga puhtaks ja lõika fileest õhukesi viilakaid (nahka ära lauale pane). Kõrvale võid pakkuda kalamarjakastet

Retsept on soome ajakirjast Kodin Kuvalehti (19.11.2009, Pippuri-graavattua siikaa). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 02.03.2016 21:06

Väga maitsev ja soolasiiga sööme alati musta leivaga!