4 suurt toasooja muna
250 g suhkrut
2.5 dl piima
2.5 dl rapsiõli
300 g nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
1 sl (triiki!) küpsetuspulbrit
Tumeda taina jaoks:3 sl kakaopulbrit + 3 sl piima
Vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sega mõõtekannus piim ja rapsiõli, sega õrnalt munavahu hulka. Sega omavahel jahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber, sega samuti õrnalt taina hulka.
Tõsta pool tainast kõrvale ning sega juurde kakaopulber ja veel 3 sl piima.
Vooderda 26 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ning määri vormi seesmised küljed võiga.
Võta kaks ühesuurust kulpi (mahutavusega umbes 0.75 dl) ning hakka vaheldumisi tainast vormi keskele tõstma, alustades heledast tainast. Ära oota, kuni eelmine tainakogus laiali valgub, vaid tõsta muudkui vaheldumisi tainast vormi!
Küpseta eelkuumutatud 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb ning kook vormi servadest kergelt lahti lööb.
Lase enne serveerimist täielikult jahtuda.
Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Meil tuli mesimummikook-nisujahu asemel kasutasin maisijahu, mis on kollane.
Pange tähele, et küpsetuspulbrit on selles retseptis palutud mõõta supilusikaga (mina ei pannud). Muidu ikka - vanakooli klassika, mõnus! :)
sinna käis glasuur ka peale juu :/ keegi mäletab, kuidas seda tehti ?
Või, suhkur ja hapukoor. Aga seda tuleb pliidil teha :) koguseid ma ei mäleta.
Aga kas glasuur läheb ahjusooja või jahtunud koogi peale?
Glasuur jahtunud koogile!
Oskab keegi ehk öelda, mis ma valesti teen, et kook toodud temperatuuride ja aja juures keskelt ikka vedelaks jääb? 2x olen teinud ja tulemus ikka sama. Olen lasknud olla ka kauem, aga väga pikalt samas ei julge ka küpsetada...
Katsetaja, ma kahtlustan, et Su ahju temperatuur valetab, antud juhul on siis liiga madal. Proovi natuke tõsta - ja enne ahjust väljavõtmist kontrolli koogi küpsust puutikuga, nagu retseptis öeldud. Küpsetamisaega mõjutab näiteks ka vorm - mina ei oska nt muffineid silikoonvormides küpsetada, sest aega kulub palju kauem kui metallvormides.
Tehtud! Väga lihtne ja hea! :)
Kas munad suhkruga heledaks vahuks tähendab,et ilma munakollaseta? Või terved munad vahuks? :D
Nonii, ikka terved munad paned kaussi, lisad suhkru ja asud vahustama. Kui korralikult vahustada, saad koheva ja heleda vahu!
Huvitav, kuidas need jahutükud välja saada kui ainult õrnalt segada võib
Sirje, seda peab natuke haaval panema siis see ei jää tükki;D
Lastele maitses väga!
Maitsev kook!
Sebrakook
Mahlane ja magus sebravöödiline kook.