Sebrakook

Mahlane ja magus sebravöödiline kook.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt toasooja muna

250 g suhkrut

2.5 dl piima

2.5 dl rapsiõli

300 g nisujahu

1 tl vanillisuhkrut

1 sl (triiki!) küpsetuspulbrit

Tumeda taina jaoks:

3 sl kakaopulbrit + 3 sl piima

Valmistamine

Vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sega mõõtekannus piim ja rapsiõli, sega õrnalt munavahu hulka. Sega omavahel jahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber, sega samuti õrnalt taina hulka.

Tõsta pool tainast kõrvale ning sega juurde kakaopulber ja veel 3 sl piima.

Vooderda 26 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ning määri vormi seesmised küljed võiga.
Võta kaks ühesuurust kulpi (mahutavusega umbes 0.75 dl) ning hakka vaheldumisi tainast vormi keskele tõstma, alustades heledast tainast. Ära oota, kuni eelmine tainakogus laiali valgub, vaid tõsta muudkui vaheldumisi tainast vormi!

Küpseta eelkuumutatud 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb ning kook vormi servadest kergelt lahti lööb.

Lase enne serveerimist täielikult jahtuda.

Loe veel:

Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Silvi ja mehed
postitatud 27.10.2010 19:21

Meil tuli mesimummikook-nisujahu asemel kasutasin maisijahu, mis on kollane.

Blondie
postitatud 30.03.2012 18:55

Pange tähele, et küpsetuspulbrit on selles retseptis palutud mõõta supilusikaga (mina ei pannud). Muidu ikka - vanakooli klassika, mõnus! :)

Laura
postitatud 07.09.2012 07:20

sinna käis glasuur ka peale juu :/ keegi mäletab, kuidas seda tehti ?

Annika
postitatud 01.11.2012 23:41

Või, suhkur ja hapukoor. Aga seda tuleb pliidil teha :) koguseid ma ei mäleta.

Antoonio
postitatud 09.03.2013 21:28

Aga kas glasuur läheb ahjusooja või jahtunud koogi peale?

Mimi
postitatud 15.08.2013 17:22

Glasuur jahtunud koogile!

Katsetaja
postitatud 12.10.2013 21:50

Oskab keegi ehk öelda, mis ma valesti teen, et kook toodud temperatuuride ja aja juures keskelt ikka vedelaks jääb? 2x olen teinud ja tulemus ikka sama. Olen lasknud olla ka kauem, aga väga pikalt samas ei julge ka küpsetada...

Pille
postitatud 13.10.2013 09:29

Katsetaja, ma kahtlustan, et Su ahju temperatuur valetab, antud juhul on siis liiga madal. Proovi natuke tõsta - ja enne ahjust väljavõtmist kontrolli koogi küpsust puutikuga, nagu retseptis öeldud. Küpsetamisaega mõjutab näiteks ka vorm - mina ei oska nt muffineid silikoonvormides küpsetada, sest aega kulub palju kauem kui metallvormides.

Kaia
postitatud 15.12.2016 11:27

Tehtud! Väga lihtne ja hea! :)

Nonii
postitatud 27.04.2017 16:38

Kas munad suhkruga heledaks vahuks tähendab,et ilma munakollaseta? Või terved munad vahuks? :D

Pille
postitatud 27.04.2017 22:11

Nonii, ikka terved munad paned kaussi, lisad suhkru ja asud vahustama. Kui korralikult vahustada, saad koheva ja heleda vahu!

Sirje
postitatud 10.09.2017 11:34

Huvitav, kuidas need jahutükud välja saada kui ainult õrnalt segada võib

Liisu
postitatud 07.12.2017 20:53

Sirje, seda peab natuke haaval panema siis see ei jää tükki;D

Kaare
postitatud 09.10.2019 08:43

Lastele maitses väga!

Martiina
postitatud 01.11.2019 09:29

Maitsev kook!