400 g maasikaid
5 dl metsmaasikalikööri (soovi korral)
5 dl rabarbrimahla
5 dl vett
1.5 l sidrunilimonaadi (nt Kelluke, Sprite)
1 l (sidrunimaitselist) gaseeritud vett
Lõika puhastatud maasikad viiludeks. Kalla peale rabarbrimahl ja metsmaasikaliköör. Lisa ülejäänud ained.
Serveeri külmalt.
Retsept on soome ajakirjast Kotiliesi (12/2005, Raparperibooli), pildi tegi Kaare.
Minu rabarberimahl oli nii hapu, et sidrunimaitselist gaseeritud vett ma ei lisanudki. Kuna joojateks olid lapsed, siis ka liköör jäi lisamata, aga kindlasti sobib hästi siia sisse!
Rabarbribool maasikatega
Mõnus jook varasuvisele aiapeole. Kui külaliste seas lapsi ja autojuhte pole, siis võid lisada joogile ka metsmaasikalikööri.