Tee ise: nutella

Nutella pähkli-šokolaadivõide analoogi saab edukalt ka kodus ise teha.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g sarapuupähkleid

100 g tumedat šokolaadi

50 g magedat võid

5 sl kakaopulbrit (u 0,75 dl)

100 g tuhksuhkrut (u 1,75 dl)

0,25 tl soola

Valmistamine

Laota sarapuupähklid ahjuplaadile ning rösti 220-kraadises ahjus, kuni pähklid on pruunid ja aromaatsed (ära kõrveta!!). Lase jahtuda umbes 5 minutit, siis hõõru pähkleid köögirätiku vahel, et kestad lahti saada.

Peenesta röstitud pähklid köögikombainis ühtlaseks pastaks - õli eraldumine võtab aega 5-10 minutit, nii et varu kannatust. (Kaabi nõu külgedele kogunev pähklipuru pähklipasta sisse).

Samal ajal sulata šokolaad ja või vesihaudes nõrgal tulel. Sega ühtlaseks, siis sega juurde kakaopulber.

Lisa šokolaadisegu köögikombainis olevale pähklipastale ja sega ühtlaseks. Siis lisa 4 sl tuhksuhkrut ja sool. Sega. Jätka vähehaaval tuhksuhkru lisamist, segu maitstes, kuni saad enda maitse jaoks sobivalt magusa võide. (Suhkru kogus oleneb maitse-eelistusest ja šokolaadi magususest).

NB! Kui segu liiga vedel tundub, siis võid lisada veel kakaopulbrit, ent arvesta sellega, et võie jahtudes taheneb. 

Säilita külmkapis.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kätrin
postitatud 31.10.2010 20:42

Maitses nagu päris, ainult parem :) Üllatuseks läksid blenderis pähklid kergesti katki, kartsin suuremat ragistamist.

Kätrin
postitatud 01.10.2015 17:57

Pilt ka:

Kaare
postitatud 01.10.2015 17:41

Mida rohkem suhkrut lisasin, seda rohkem päris Nutella moodi maitsema hakkas. Pähklite pastaks tegemiseks on vaja kindlasti töökindlat ja võimsat köögikombaini. Mõni aasta tagasi proovisin pähkleid purustada saumikseriga kaasas olnud lõikuriga, mis kahjuks selle peale otsad andis. Läks kärssama ja plastmass hakkas sulama :)

Maiu
postitatud 04.02.2016 11:49

Mina pidin palju vett juurde lisama, muidu ei saanud kreemjat konsistentsi. Suhkru asendasin meega. Väga maitsev sai :)

Helen
postitatud 27.09.2016 10:27

Laps tegi ja väga maitses, täna teeme uuesti!