150 g sarapuupähkleid
100 g tumedat šokolaadi
50 g magedat võid
5 sl kakaopulbrit (u 0,75 dl)
100 g tuhksuhkrut (u 1,75 dl)
0,25 tl soola
Laota sarapuupähklid ahjuplaadile ning rösti 220-kraadises ahjus, kuni pähklid on pruunid ja aromaatsed (ära kõrveta!!). Lase jahtuda umbes 5 minutit, siis hõõru pähkleid köögirätiku vahel, et kestad lahti saada.
Peenesta röstitud pähklid köögikombainis ühtlaseks pastaks - õli eraldumine võtab aega 5-10 minutit, nii et varu kannatust. (Kaabi nõu külgedele kogunev pähklipuru pähklipasta sisse).
Samal ajal sulata šokolaad ja või vesihaudes nõrgal tulel. Sega ühtlaseks, siis sega juurde kakaopulber.
Lisa šokolaadisegu köögikombainis olevale pähklipastale ja sega ühtlaseks. Siis lisa 4 sl tuhksuhkrut ja sool. Sega. Jätka vähehaaval tuhksuhkru lisamist, segu maitstes, kuni saad enda maitse jaoks sobivalt magusa võide. (Suhkru kogus oleneb maitse-eelistusest ja šokolaadi magususest).
NB! Kui segu liiga vedel tundub, siis võid lisada veel kakaopulbrit, ent arvesta sellega, et võie jahtudes taheneb.
Säilita külmkapis.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Maitses nagu päris, ainult parem :) Üllatuseks läksid blenderis pähklid kergesti katki, kartsin suuremat ragistamist.
Mida rohkem suhkrut lisasin, seda rohkem päris Nutella moodi maitsema hakkas. Pähklite pastaks tegemiseks on vaja kindlasti töökindlat ja võimsat köögikombaini. Mõni aasta tagasi proovisin pähkleid purustada saumikseriga kaasas olnud lõikuriga, mis kahjuks selle peale otsad andis. Läks kärssama ja plastmass hakkas sulama :)
Mina pidin palju vett juurde lisama, muidu ei saanud kreemjat konsistentsi. Suhkru asendasin meega. Väga maitsev sai :)
Laps tegi ja väga maitses, täna teeme uuesti!
Tee ise: nutella
Nutella pähkli-šokolaadivõide analoogi saab edukalt ka kodus ise teha.