valmis mannaputru VÕI
4 dl vett
0.5 dl mannat
1 dl piima
2 muna
2 sl suhkrut
0.5 dl nisujahu
näputäis soola
0.5 tl jahvatatud kardemoni
Kuumuta 4 dl vett keemiseni ning sõrista juurde manna. Keeda 5 minutit. Lisa piim, sega ja lase pudrul jahtuda.
Sega ülejäänud ained pudru sekka.
Määri 24 cm ahjuvormi sulavõiga, kalla tainas vormi ning küpseta 175-kraadises ahjus 50-60 minutit.
Serveeri soojalt moosi ja vahukoorega.
Retsept on pärit Valio retseptivihikust (16.2.2004, Ahvenanmaan pannukakku). Pildi tegi Kaare.
Päris maitsev oli ning äitah retsepti eest!!!
Olen saanud nö päris ahvenamaa pannkooki,aga seda ei oska vist keegi järgi teha,kui kohalikud:-)Ahvenamaal serveeritakse seda ikkagi enamjaolt külmalt.
väga maitsev kook on!
Pakuti jah jahedalt ja vaarikamoosiga, mis samuti nendele omane. Selles mida meile pakuti oli tegelikult manna asemel hoopis riis ja lisatud oli veel mooniseemneid natuke. Proovin kodus siis sellist varianti teha.
Tegin selle retsepti järgi. Tuli enam-vähem nagu Ahvenamaal, aga natukene lahja tuli. Ma asendaks ehk 1 dl veest piimaga voi paneks sorts kohvikoort. Mannat võiks ka veidi rohkem olla, aga maitseasi.
maitses mõnusalt
Tegime täna hommikusöögiks. Sõime vaarikamoosiga. Väga hea oli, teeme kindlasti veel. :)
Vee asendasin piimaga, sest teen alati putru piimaga. Lapsed sõid jahtunult nagu kooki :) Moosi ei tahetudki peale.
Kui käisin Ahvenamaal proovisin. Väga hea!
Ahvenamaa pannkook
Mannapudruga valmistatud ahjupannkook Ahvenamaa moodi.
Hea võimalus järelejäänud mannapudru kasutamiseks.