Pohlarull

Kakaoga rullbiskviit, mis on täidetud pohla-toorjuustukreemiga.

Kogus
12 viilu
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Biskviit:

4 muna

100 g suhkrut (veidi üle 1 dl)

0.75 dl nisujahu

2 sl kartulitärklist

3 sl kakaopulbrit

1 tl küpsetuspulbrit

Pohla-toorjuustukreem:

100 g pohli

85 g suhkrut (1 dl)

1 tl vanilliekstrakti

200 g maitsestamata toorjuustu

2 dl 35% rõõska koort

Peale:

tuhksuhkrut

Valmistamine

Vahusta munad ja suhkur kõvaks vahuks. Sega jahu, kartulitärklis, kakaopulber ja küpsetuspulber omavahel, sõelu munavahu hulka ning sega õrnalt läbi.

Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Tõsta küpsenud biskviit suhkruga ülepuistatud teisele küpsetuspaberile. Keera paberi abil rulli ja lase jahtuda.

Sega täidise jaoks püreestatud pohlad, suhkur, vanillisuhkur ja toorjuust, viimasena lisa vahustatud rõõsk koor.

Määri täidis jahtunud biskviidile, keera rulli ja sõelu peale tuhksuhkrut.

Soome Valio retsept, siin mugandatud kujul (Puolukkaunelmatorttu). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 07.01.2009 19:28

Ehhee,mina olen seda teinud.Hästi hea on.Värvid on ka kenad-pruun ja tumeroosa.Soovitan!

Deya
postitatud 08.12.2009 19:24

Mina teeks järgmine kord 3 munaga, kuna 4 munaga jäi biskviit minu jaoks liiga paks. Või siis paneks täidist sutsu rohkem. Aga maitselt super hea.

Qsti
postitatud 09.12.2009 08:13

Maitsev talvine rullbiskviit (talviseks teevad selle pohlad). Lasin rullil enne sööma hakkamist terve öö ja lisaks veel pool päeva maitsestuda, veelgi parem oli see aga ülejärgmisel päeval. Poolele rullile raputasin täidise peale purustatud Marianne-komme ja need sobisid ülejäänud maitsetega väga hästi kokku.

Mann
postitatud 01.07.2010 11:09

Täidiseks panin vaid 250 gr purgi jogurti hapukoort ja 2 dl pohlamoosi. Sobis mu mittemagusaarmastusega hästi.

Kaare
postitatud 10.09.2017 11:18

Õhuline ja väga maitsev!