4 muna
100 g suhkrut (veidi üle 1 dl)
0.75 dl nisujahu
2 sl kartulitärklist
3 sl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
Pohla-toorjuustukreem:100 g pohli
85 g suhkrut (1 dl)
1 tl vanilliekstrakti
200 g maitsestamata toorjuustu
2 dl 35% rõõska koort
Peale:Vahusta munad ja suhkur kõvaks vahuks. Sega jahu, kartulitärklis, kakaopulber ja küpsetuspulber omavahel, sõelu munavahu hulka ning sega õrnalt läbi.
Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Tõsta küpsenud biskviit suhkruga ülepuistatud teisele küpsetuspaberile. Keera paberi abil rulli ja lase jahtuda.
Sega täidise jaoks püreestatud pohlad, suhkur, vanillisuhkur ja toorjuust, viimasena lisa vahustatud rõõsk koor.
Määri täidis jahtunud biskviidile, keera rulli ja sõelu peale tuhksuhkrut.
Soome Valio retsept, siin mugandatud kujul (Puolukkaunelmatorttu). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Ehhee,mina olen seda teinud.Hästi hea on.Värvid on ka kenad-pruun ja tumeroosa.Soovitan!
Mina teeks järgmine kord 3 munaga, kuna 4 munaga jäi biskviit minu jaoks liiga paks. Või siis paneks täidist sutsu rohkem. Aga maitselt super hea.
Maitsev talvine rullbiskviit (talviseks teevad selle pohlad). Lasin rullil enne sööma hakkamist terve öö ja lisaks veel pool päeva maitsestuda, veelgi parem oli see aga ülejärgmisel päeval. Poolele rullile raputasin täidise peale purustatud Marianne-komme ja need sobisid ülejäänud maitsetega väga hästi kokku.
Täidiseks panin vaid 250 gr purgi jogurti hapukoort ja 2 dl pohlamoosi. Sobis mu mittemagusaarmastusega hästi.
Õhuline ja väga maitsev!
Pohlarull
Kakaoga rullbiskviit, mis on täidetud pohla-toorjuustukreemiga.