100 g nisujahu
1 dl suhkrut
3 suurt muna
soovi korral essentsi
Võikreem:3 sl tuhksuhkrut
100 g pehmet võid
2-3 sl suhkruga suhkruga kondenspiima
Vahele ja niisutamiseks:3 sl magusat mahla
1-2 sl moosi
Šokolaadipumat:150 g tuhksuhkrut
2 tl kakaopulbrit
2 sl vett
Moorapeade valmistamseil on pooltoodeteks 20 biskviiditainast koogipõhja, 1 klaas šokolaadipumatit, 3 sl magusat mahla, 200 g võikreemi, 1-2 sl keedist.
Biskviiditainast koogipõhjad: moorapeade valmistamisel tuleb eriti hoolikas olla muna vahustamisel. Siin peab soovitama munavalge ja -kollase eraldi vahustamist, muidu vajuvad koogipõhjad laiaks ja madalaks. Vahustatud munavalge peab olema tihe, kõva vaht.
Biskviiditainast pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 6-7 cm läbimõõduga ümmargused koogipõhjad (20 tk, kasuta kondiitrikotti).
Küpseta ahjus helekollaseks, siis jahuta ja lase jahedas ruumis mõni tund seista.
Šokolaadipumat: sega tuhksuhkur ja kakaopulber veega, kuumuta pliidil kogu aeg segades, kuni pumat muutub hapukoorepaksuseks ja on tuline (50 C) - siis on pumat glasuurimiseks valmis.
Võikreemi jaoks sega kõik ained omavahel ühtlaseks.
Kookide kokkupanemine: aseta 10 biskviitkooki lauale, sile pind ülal. Niisuta mahlaga ja pane peale kuhjake võikreemi. Niisuta teised biskviitkoogid samuti ja vajuta kreemi peale. Lase kookidel külmas seista, et vahel olev võikreem kõveneks ja kaht koogipoolt hästi ühendaks.
Enne glasuurimist pintselda kook pealt kergelt keedisega, alumisest osast kinni hoides kasta kook valmis šokolaadipumatisse. Et koogid oleksid ilusad, tuleb neid pumatisse kasta täpselt pealmise biskviitpõhja jagu, mitte rohkem ega vähem.
Retsept on Salme Masso (koost) raamatust Kokaraamat (1984). Pildi tegi Kaare, kes kasutas roosat glasuuri.
ma olen ka selle retsepti järgi väga edukalt moorapäid teinud.
Tegelikult päris lihtne tegemine. Ja mis peamine, tehtav üldjuhul kodus olemasolevatest asjadest ja seega ei pea hakkama poodi minema. Põhimõtteliselt järgisin retsepti, väga midagi muutma ei hakanud. Kui see välja arvata, et ei lasknud biskviitidel mõnda tundi jahedas seista
Mis tähendab pooltooted?
Pooltooted tähendab, et selle retsepti järgi moorapeade valmisemisel peaks enne koogikeste kokku panemist olema valmis selline nimekiri asju. Lisaks kui soovid moorapeade valmistamiseks kasutada nt valmis šokolaadipumatit/võikreemi või mõnda muu retsepti järgi tehtud glasuuri, siis tead, et seda kulub u 1 klaas. Või kui soovid võikreemi asendada millegi muuga, siis kulu on u 200g.
Väga hea retsept, moorapead õnnestusid suurepäraselt. Teen neid kindlasti veel.
Järgi proovitud ja väga head.
Mina kaua pelgasin moorapeade valmistamist. Aga ühel päeval võtsin end kokku, leidsin selle retsepti ja tulemus sai suurepärane
Just selle järgi tegingi. Aga võikreemi koguse tegin suurema, ilma konjakita, lisasin kakao.
Aga kuidas te hoiustate
Turvaliselt kõhus :) need iludused ei jää kauaks kuhugi seisma kui tuba maiasmokkasid täis ????
Palun kirjutada täpsemalt.
Moorapead
Vana hea klassika.