Võikreem

Võikreemi kasutatakse erinevate kookide täidisena.

Kogus
500 g
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Valmistamine

Pehmenda või ja vahusta, lisa sõelutud tuhksuhkur ja kondenspiimaga segatud vanill ja konjak. 

Nipid ja soovitused:

  • Kontrolli, et vahustatud või ja kondenspiima temperatuur oleks samad, sest siis seguneb või hästi ja kreem tuleb kvaliteetsem. Kui temperatuurid on erinevad, eraldub vedelik võist ja kreem on rabe ning kaotab elastsuse. Selle vea parandamiseks lisa veidi pehmendatud võid, soojenda kogu kreemi natuke ja vahusta uuesti.
  • Seda kreemi võib kasutada nt teekoogi või Kiievi tordi vahele määrimiseks.

Salme Masso retsept. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Aniitram
postitatud 17.08.2010 17:41

Just see õige kreem moorapeade ja teekoogi vahele!

Kakukene
postitatud 24.01.2015 18:46

Hea idee makroonidele

Kaare
postitatud 28.09.2015 21:27

Mõnus!

Kaire
postitatud 15.04.2017 07:42

Kas sobib igasugune või?

sininetyrkiis
postitatud 21.03.2017 14:21

Minule meeldib selle kreemiga torte kaunistada. Kohvimaitseliseks muudan kreemi lahustuva kohviga!

Ege
postitatud 29.03.2018 13:04

Kas napoleoni koogile võiks seda sama võikreemi vahele panna.Mäletan,et vanaema tegi napoleoni kooki alati võikreemiga.Nõuandeid

Kairiz 2014
postitatud 24.08.2025 09:12

Võikreemi retsept siit: