450 g nisujahu
250 g võid
200 g suhkrut
2 muna
0.5 tl soola
Täidis:800 g kohupiima
200 g Saare 20% hapukoort
85 g suhkrut (1 dl)
2 muna
2 sl nisujahu
4 sl pehmet võid *
soovi korral rosinaid
2 tl vanillisuhkrut
Valmista liivatainas ja küpseta küpsetusplaadil poolvalmis koogialus.
Sega täidiseained hoolikalt ühtlaseks massiks. Määri sileda kihina poolküpse põhja peale, pintselda munakollasega. Küpseta 180°C juures kuldseks.
* Mina lisan võid täidisele vaid siis, kui kohupiim on üsna väherasvane. Rammusa talukohupiima kasutamisel võib või välja jätta.
NB! Täidise jaoks kohupiimapasta/torukohupiim ei sobi, sest see jääb liiga vedel. Tuleb kasutada tavalist kohupiima.
Üks väga mõnus kook tuli meil täna selle retsepti järgi välja. Peale jahtumist pistsime kahe peale pintslisse lausa pool kooki korraga... :D
nii hea tuli, panin kilo kohupiima ja kaks muna rohkem, veidi hapukoort ka aga muidu sama. soovitan kõigile, kel isu poe kohupiimakoogi järgi, isegi parem tuleb!
Väga väga hea kook! Raske näppe eemal hoida.
Ma ei tea, kas asi oli selles, et mul on väga suur plaat, aga kohupiimakiht jäi olematult imeõhuke. Samas jäi liivataignapõhi täiesti arvestatavalt paks. Nii et pigem on asi selles, et vähemalt minu jaoks on põhja ja katte suhe täitsa vale - kohupiimakoogi puhul peaks domineerima kohupiim, mitte põhi. Kook ise oli väga hea, nii et järgmine kord teeks katet kahekordse koguse ja põhja peale panustaks isegi natuke vähem. Kogus iseenesest tuli selle retsepti järgi võimas. Ja maitse oli väga hea.
Täpselt sama tulemus ka mul. Väga paljudel retseptidel puuduvad plaadi/vormi mõõtmed, milles kööki tehakse. Mu meelest väga oluline info????
Kööki küll teha pole vaja.
Juba täitsa mitu päeva on mul mõtteis olnud üks kohupiimakook. No see kus tainas c. 1 cm ja kohupiima teist samapalju peal. Küll oli see hää vanasti. Püüdsin leida oma kokaraamatu riiuleist üht kohupiima toitude raamatut (selline kollakat värvi õhukesekene), aga ei midagi. Hakkasin Nami lappama, ja lõpuks leidsin. Meenutaski kenasti maitsest, mis meeltes oli.
Mina ei tea, aga minu jaoks jäi see kook natuke kuivapidine. Tegin poole kogusest. Võib-olla kasutasin natuke väikest vormi sellise koguse jaoks, aga kate jäi paks ja kuiv. Võib-olla järgmine kord paneksin jahu poole vähem.
Hea kook. Mina panin veel taina ja kohupiima vahele porgandimoosi. Soovitan kõigile!
Yummy! Just lõpetasin küpetamise ja heameelega sööks kõik ära! :)
Super!
Kohupiima-plaadikook
Maitsev kohupiima-plaadikook, mis on täitsa selle "õige" nõukaaegse kohvikukohupiimakoogi maitsega.