Liivatainas

Liivatainast võib vormida väga erineva kujuga koogipõhju, kaunistuselemente tortidele, korvikesi jne. Mida õhem on liivatainapõhi, seda maitsvam.

Kogus
1 kg
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

300 g toasooja pehmet võid

200 g suhkrut

2 muna

soola

500 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

Valmistamine

Kui kasutad köögikombaini, siis pane kõik ained köögikombaini ning sega ühtlaseks.

Kui käsitsi, siis sega esmalt pehme või suhkruga, lisa ükshaaval munad ning alles siis küpsetuspulbriga segatud jahu.

Olenevalt taina paksusest ja toote suurusest küpsetatakse seda 10-15 minutit parajalt kuumas 180-220-kraadises ahjus.

Vt nt Liivatainatort vahukoorega, kohviku kohupiimakook.

Salme Masso retsept. Fotol on siinse retsepti järgi valmistatud rabarbrikorvikesed.

LISA KOMMENTAAR

Riin
postitatud 15.04.2015 19:22

Parim kohupiimakorpade tegemiseks

Katariina40
postitatud 26.07.2018 17:10

Pean ütlema, et väga hea põhjataigen... tundub, et ka rasvainet on piisavalt, kuna unustasin vormi ette määrida rasvainega.... aga kõik tuli edukalt lahti ja eraldus ilusti... mul peale pandud kodujuustu-rabarberi täidis...

Hexy
postitatud 30.07.2019 23:33

Kook sai tehtud ja ülejäänud taignast tulid küpsised.

Saaga
postitatud 31.10.2020 18:01

Väga head küpsised mmm!

Saaga
postitatud 31.10.2020 18:03

Nami nami on parim. Kõik retseptid on parimad. Isegi Mina saan hakkama!!