4 suurt kartulit (u 700 g)
1 väike sibul
1 tl soola
2 sl hapukoort
2 sl nisujahu
1-2 muna
1 tl köömneid
Paneerimiseks: Praadimiseks:võid ja
Keeda kartulid koorega pehmeks. Koori ja aja läbi hakkmasina koos tükeldatud sibulaga. Lisa ülejäänud ained ja sega hoolega. Vormi kotletid ja veereta jahus.
Küpseta või-õli segus helepruuniks - pööra kotletid ringi alles siis, kui alumine pool on kenasti pruunistunud.
Serveeri toorsalati (fotol tomatisalsa) ja hapukoorega. Kui soovid toekamat einet, siis võid pakkuda kõrvale nt seenekastet.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
head olid seenekastme kõrvale süüa.
Panin odrajahu ja paneerisin ka odrajahuga, köömned unustasin. Väga head hapukoorega süüa.
riivi 10 kollast toorest kartulit lisa kaks muna ja yks sibul-riivida,sega ,pane kuumale pannile lusikaga ,pruunista mõlemalt poolt ja söö kohe kylma hapukoore või jogurti kastmega---igatahes paremad kui keedu kartulist
Mina teen ka nii, maitsevad rohkem kui keedukartuli-kotletid.
Mina teen ka alati toorestest kartulitest,peale riivimist võtan lusikaga vedelikku vähemaks,siis ei tule liiga palju jahu lisada.Muna ikka ka,proovin sibulaga,seni ei ole sibulat pannud.
neid kartulikotlette tegi juba mu vanaema ja ka ema ja vahest kui viitsimist teen ise ka võib lisada ka sibulat, küüslauku ja hakkliha natuke ja ka väga maitsev hapukoorega süüa...nämmm
minu ämm tegi kotlette toorest riivitud kartulist ja eelmine päev alles jäänud kartulipudrust pluss siis veel eelnevalt praetud sibul,muna ja jahu ka.Ise olen pannud veel riivitud porgandit,mille praen koos sibulaga pehmeks.
Imehead!
Soovitan soojalt pigem toorest kartulist teha, kellele ei meeldi kartulipudru laadne vedel koostis.</br> Ise oleks eelistanud pigem tahkemaid kotlette, edaspidi teen toorest kartulist.
Mulle küll täitsa meeldisid. Olen tooretest ka teinud aga seda nimetatakse meil siis kartuliröstiks. Aga need siin sobisid suurepäraselt heeringa ja hapukoorega :)
Kartulikotletid
Mõnusad köömnehõngulised köögiviljakotletid on heaks vahelduseks lihatoitudele.