Määri nn ramekin-vormid hoolikalt võiga ning puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale. Sulata šokolaad ja või väikeses potis. Tõsta pott tulelt.
Klopi munad suhkruga kohevaks. Lisa sulašokolaadi-või segu ning vahusta elektrimikseriga veel 5 minutit. Sõelu juurde jahu ja vahusta veel 2 minutit.
Kalla segu ettevalmistet vormidesse. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 10-12 minutit - MITTE ROHKEM!*
Kummuta taldrikule ning serveeri kohe. Peale võid puistada tuhksuhkrut, kõrvale sobib veidi pehme vaniljejäätis.
Algretsept on pärit Pariisi Ritz-hotelli kokakursustelt. Siin üks kiidetud Rootsi retsept.
Konkreetselt selle retsepti järgi pole teinud, aga küsimus tekkis seda pilti vaadates: kas nad tsipa rohkem ei peaks olema küpsenud? Nii õhukese küpsenud kihiga on neid ikka vääääga raske vormist ilusti kätte saada. Minu arvates võiks väliskiht olla umbes 1cm-paksuselt läbi küpsenud, siis jagub veel ruumi voolamiseks ka.
Mida mu ema nimi on kaa Maris!!!Lahe kokkusattumus :)
Kas muffinivormidesse tasuks teha? Ei raatsi eraldi vorme osta.
Olen ise muffinivormides proovinud ning polnud häda midagi :>
Siis need pole enam sokolaadivulkaanid.
Tegin eile täiesti ekspromnt maiusena. Nii lihtne teha ja oi kui hea. Tegin kolm tükki, ühe võtsin pärast 9minutit välja, oli veel vedel, teisel kahel lasin juba välja lülitatud ahjus 5minutit veel seista ja said täpselt parajad- seest parajalt voolavad, kuid mitte üleliia. Soovitan soojalt. Tõesti maitsev.
Tõeliselt šokolaadine ja maitsev koogike, seda eriti hea kohvi kõrvale-mmm.
super maitsvad! Magusaks lõpuks piisab ühest täiesti ja kui kõik ei saa söödud, saab ka mikros soojendades jälle soojad ja head, eriti jäätisega. Ja -peabki magus olema!
Õnnestusid imehästi!
Selline küsimus, et tahaks ka neid teha, kui mul kodus ainult klaasist vormid..sellise paraja kuju ja suurusega...huvitav,kas neid võib kasutada...ekstra selleks ei raatsiks neid osta
Ma ise kasutasin ka erinevat vormi! Väga mõnus tuli. LIhtsalt soovitan panna vormi normaalses koguses tainast muidu võib küpsemisajast vähe olla.(Kui need vormid on suured)
Ma lihtsalt huvi pärast (nüüd on nagunii hilja, sest ramekinid on ahjus juba:) aga et mitu ml su väikesed valged ramekinid on? Minu omad on peaaegu ääretasa 2dl, nii et sellest taignast jätkus umbes 1/3 põhjast. Ma lihtsalt mõtlen, et huvitav, kas nad kerkivad täis?
Kas kerkisid täis? :) Kavatsen ka proovida, aga tekkiski huvi et palju nad kerkida võivad?
nad kerkivad natuke alla poole esialgsest kogusest. Aga tasub proovimist, minul on see juba lausa firmaroaks kujunenud. serveerin koos jäätisega
Kohandasin retsepti mugavalt 2 koogi jaoks (klassikalise keskmise suurusega remekin vormides) ja ilusate numbritega, toimib ilusti: 50 g šokolaadi, 50 g võid, 50 g suhkrut, 25 g jahu, 1 muna ja 10 minutit ahjus.
Kas on võimalik seda ka muffinitevormis teha?
Ja on küll
Britta, kas Sul on suur metallist muffiniplaat? Kuidas Sa need õrnad koogikesed sealt pärast kätte saad? Ma siis pigem küpsetaks kuumakindlates tassides vm sobiva suurusega nõudes - muffinivormist neid tervena kätte saada on pea võimatu ning kahjuks ei saa muffinivormis neid ka serveerida.
Mina lõikan küpsetuspaberist ribad ja panen muffinivormi põhja siis pärast hea paberiribaba tervelt välja tõsta.
Kummist vormis sai hakkama küll:)
Ma mõtlesin ka, et katsetaks, aga ma ei tea, kas hakata ainult nende pärast uusi vorme ostma... Mul on sellised pehmed muffinivormid, nagu kummist vms. Kätte saaks ikka ju, või muffinivormides tõesti teha ei saa?
Tõenäoliselt silikoonvorm Sul, üldiselt saab sellest küpsetised küll kergemini kätte aga kas ka fondanti?!? Ega Sul muud üle ei jää kui järgi proovida, saame kõik targemaks:)
Saab silikonvormist ka ilusasti kätte, kui vormid kenasti võiga määritud, teen ise koguaeg nii :)
Proovisin ära ss nende muffini silikoonvormidega :D Kätte sain ilusti :) Seega pole midagi hullu, kui muffinivormis teha :D Ainult liiga äraküpseda ei tohi lasta, lasin u kümme minta ja mul liiga äraküpsend... aga muffinivormid väiksemad ju ka...
tegin ise ka silikoon-muffinivormidega ja sai ilusti tehtud. natuke kippus lagunema, kui taldrikule asetasin, aga jäi ikka terveks ja väga maitsvad olid:)
Kas muffinivormides ei saa teha. Mõtlen just neid taskuid või neid paberist.
Gretu, tundub natuke kahtlane - ma ei usu, et vulkaan sealt kenasti välja tuleb. Kui proovid ja õnnestub, siis on tore. Kui mitte, siis Nami-Namit küll süüdistada ei tohi :)
Neid ramekin vorme on erinevate suurustega. Millise läbimõõdu ja kõrgusega te olete kasutanud? Kui palju seda segu peab ühte vormi panema? Kas triiki täis?
Väga hea retsept, olen juba mitu korda teinud ja imehea. Kasutan selliseid keskmisi keraamilisi vorme, panen kuskil 2,5 supilusikatäit iga vormi sisse, kindlasti mitte triiki täis, pigem poolenisti.
Ma teen samuti viimase retsepti järgi..alati maitsvad ja õnnestunud lemmik magustoit :P
tegin täna siis selle retsepti järgi, varem olen kasutanud mingit teist. vaatasin kogustele otsa ja tegin ära, aga selgus, et nende Stockmann Casa punaste ramenkinite jaoks oli palju, kümme tükki oleks julgelt välja tulnud, vbolla rohkemgi. nii et osa läks mingitesse suvalistesse piklikesse ahjuvormidesse. panin üsna täis, paras aeg on välja võtta just, kui hakkab kerkima, aga keskel on nagu lohk. hea lihtne retsept, omalt poolt lisasin 1/4tl tšillit, võiks rohkemgi.
kas margariin ei või olla?
Kadi, mina ei taluks margariini maistet šokolaadivulkaani sees, aga kui Sind ei häiri, siis proovi.
Mu tütreke tegi neid mulle õhtuks üllatuseks 1 pisemad proovisid ,seest ei jäänud väga vedel nagu Sul Pille aga küllaltki märg nad tegid 12 ses muffinivormid panis muffinipaberid sisse eks ma saan seda alles pool 8 maitsta välja näeb küll nii hea
Kas keegi on proovinud muna asemel kasutada munaasendajat, huvitaks kuidas sellega jäävad?
Väga hea retsept. Õnnestus esimesel korral ja nüüd meie pere lemmik ♥
Sain väga ilusti tehtud ka ainsate kodus olnud vormidega-muffini vormid :)
Kas antud aeg on pöördõhuga või ilma?
"Tavaline" ehk pöördõhuta! Kui Sul on pöördõhuga ahi, siis aeg jääb samaks, aga temperatuur peaks olema ca 20 C madalam.
Olen ise tõeline šokolaadi fänn! Olen seda retsepti teinud vähemalt 3 korda. Soovitan kõigile šokolaadi armastajatele!
Sa panid selle komentaari täpselt kuu aega minust varem ülesse ainult 10 minutit oli vahel. Lahe kokkusattumus :)
Kahjuks minu perele see ei meeldinud,ning maitses nagu tavaline šokolaadi kook. Seest polnud vedel, kuid hoidsime isegi vähem kui 5 minutit ahjus. Vanilje jäätisega on parim. :)
Lexy, siis läks midagi valesti. Kui suured vormid Sul olid? Kindel, et ahju kuumus oli õige? (Ahjud valetavad, me kasutame lisatermostaati). Õige šokolaadivulkaan ehk "fondant" on just nii vedel, nagu pildil paistab - kui üle küpsetada, siis on tõesti täitsa tavaline (vähese jahuga) šokolaadikook.
Kiidan! :)
Korduvalt selle retsepti järgi teinud. Enda lemmik magustoit :)</br> Suhkrut panen poole vähem, st 80g ja minu electroluxi ahjuga on 10-12 minutit vähe, hoian 15 minutit ja siis on ideaalne, vormist välja võttes püsib koos ja sisu on vedel :)
Ilma pöördõhuta 180°C aeg 5-6 minutit - siis jäi vedel. Kui lasksin 9-10min, oli täiesti tahke seest. Eks küpsemisaeg olenebki konkreetsest ahjust. Minu kogemus: jälgin, et koogi keskele jääks lohuke - siis on vedel sisu. Küpsetasin tavalises metallist muffinivormis ja saab edukalt, kui määrid vormikesed võiga ja paned põhja ümaraks lõigatud toidupaberi tükid. Ideaalselt tulevad kummutades lahti.
Imemaitsev, küpsetasin 185 ml nõudes 15 minutit ja serveerisin särtsaka sidruni jäätisega :)
Olen teinud selle reptsepti järgi mitu mitu korda ja rohkem rahul ei saa olla selle magustoiduga
Soovitan igal juhul, Super Lux. Kartsin küll oma gaasiahju aga kuidagigi tuli välja täpselt nii nagu lootsin. Lauas olid kõik kuidagi liiga vaikselt ☺.
Väga head tulid. Kui lapse käest küsida et mida magustoiduks teen siis tellib alati neid. Lihtne ja kiire valmistada. Mina määrisin kausid või ning suhkruga ära. Juurde serveerisin vaniljejäätist.
IMEHEA
Ilma pöördõhuta 180°C aeg 5-6 minutit - siis jäi vedel. Kui lasksin 9-10min, oli täiesti tahke seest. Eks küpsemisaeg olenebki konkreetsest ahjust. </br>Minu kogemus: jälgin, et koogi keskele jääks lohuke - siis on vedel sisu.</br> Küpsetasin tavalises metallist muffinivormis ja saab edukalt, kui määrid vormikesed võiga ja paned põhja ümaraks lõigatud toidupaberi tükid. Ideaalselt tulevad kummutades lahti.
Väga hea retsept! Ma olen köögis üsna võhik, mingit "tunnetust" ei ole, nii et ajan retseptist näpuga järge ja nii toimib väga hästi.
Minu lemmik!
Tegin ka selle järgi ja tulid välja nagu päris :)
Üritasime ka teha aga ei tulnud välja☹️ Šokolaad ei voolanud välja!! Oli nagu tavaline muffin.
Angelina, siis oli Sinu ahi nõutust kuumem või muidu käredam ja vulkaanid jäid liiga kauaks ahju. Mõnikord piisab 1-2 minutist, et saada šokolaadivulkaanide asemel šokolaadimuffinid.
või kogus on liiga suur 6 fondanti jaoks või suurendada teiste asjade koguseid
Proovisin ka, kuid vormist välja võttes lagunseid laiali ja vajusid kokku... Oli ahjus parasjagu.
Tegin täna esimest korda. Lihtne retsept ja toimib. Kogused täpselt retsepti järgi, taina jaotasin ära kuue keraamilise vormi vahel. </br>12 minutit 180 kraadises pöördõhuga ahjus jäi hästi natuke väheks - oli küll läbiküpsenud kiht kuid koogi massiivsuse tõttu vajus taldrikule asetades laiali, oleks vajanud veel ~1-2 min. Meie pere jaoks sai natuke liiga magus. </br>Millist šokolaadi peaks kasutama, kas 56% või 70%? Ise kasutasin 56%.</br>
Supper head üli maitsev
Ramekini vormid sain hoopis koduekstrast.
Ilmselt on ka seal, tõepoolest :)
Kas keegi on proovinud selliselt, et teeb taigna hommikul valmis ja jaotab vormidesse aga küpsetamine toimub alles õhtul vahetult magustoidu söömise eel? Et kas kerkib kenasti? küsin, sest vaja oleks teha mitu portsionit ja ei taha taignaga enam külaliste juuresolekul tegeleda... Tänud.
Mmmmmmmm kui head
Tegin oma sõbraga. Super hea. Soovitan 100%
Mina teeks ni, et paneks 200g võid, 200g 56 protsendist šokolaadi, tunde järgi soola ja suhkrut, 1spl jahu ja natuke vahustatud 4 muna ja vot see oleks hea laavakook kuna selle retseptiga jäävad laavakoogid väga jahu maitsega:)
Alati kindel ja töötav retsept! Üks küsimus, kui palju seda tainast varem võiks valmis teha? Kas hoida toatemperatuuril või külmkappi tõsta?
Maiasmoor, päev-kaks oleks ok ja hoia pigem külmkapis.
Väga maitsev magustoit, sõime vaniljejäätisega. Minul tuli sellest kogusest 8 ramekini, küpsetasin 180kraadises ahjus 10 min. Järgmine kord katsetan 9 min küpsetusajaga.
Mu lemmik! ☺️
Tegin selle retsepi järgi ja tuli välja nii nagu peab, küpsetasin pöördõhuga 10 minutit, väga maitsev :D
Äge
Meie pere jaoks oli liig mis liig makus
Raplamaa SõnUmid ajakirjanik Ulvi Blande tegi ka: https://sonumid.ee/2023/11/14/suus-sulavad-laavakoogid-ehk-sokolaadifondant/
Šokolaadivulkaanid (fondant)
'Molten chocolate cake' ja 'Chocolate lava cake' - nii kutsutakse kooke, mis keskelt veel vedelavõitu on - ehk mis siis sööma asudes vulkaanist purskuvat laavat meenutavad. Lihtsad ja mõnusad.
Sobivad ramekin-vormid šokolaadivulkaanide valmistamiseks ning muud vajalikku küpsetamiseks leiate kauplusest Apelsin.