200 g Saaremaa võid
200 g Saaremaa 20% hapukoort
350 g nisujahu
noaotsatäis soola
Täidis:600-700 g viilutatud õunu või õunapüreed või paradiisiõunu
1 tl MEIRA kaneeli
maitse järgi suhkrut
Rabarbrikoogi jaoks:700 g tükeldatud (punaseid) rabarbrivarsi
Määrimiseks:Sulata või, sega juurde hapukoor, jahu ja sool. Sõtku ühtlaseks - tainas on enne jahutamist üsna pehme.
Pane pooleks tunniks külmkappi. Rulli kergelt jahusel laual suureks ristkülikuks (või kaheks väiksemaks ristkülikuks), aseta pool tainast väiksema ahjuplaadi peale*.
Peale pane õunaviile või õunapüreed, puista üle kaneeli ja suhkruga. Kata ülejäänud tainaga, määri pealt muna(valge)ga.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 35-40 minutit, kuni kook on pealt kaunilt kuldne.
* Nami-Nami Pille: "Mina küpsetan seda 30x34 cm suuruse ahjuplaadi peal, jagub täpselt."
Sellise taignaga teen mina õunapomme (terve õun või õunapoolik taigna sees)
Too kook oli jalgu suust viiv. Aususe mõttes olgu öeldud, et kasutasin keldrist leitud 2006 õunamoosi.
Lihtne, kuid uskumatult hea - kasutasin valget klaari.
kas selle taigna sees suhkrut ei käigi?
Smurf, retseptis on öeldud kohe alguses nii: NB! Taina sees suhkrut ei ole, kogu magusus tuleb täidises olevatest õuntest ja neile lisatud suhkrust. Nii et, ei ole vaja panna suhkrut tainasse. :)
Oi kui hea see oli ;)
Tõeliselt mõnus tainas, väga maitsev kook! Pealegi eriti lihtne teha.
Õige, mõnusalt rabe ja ülihea ja ülilihtne teha. Tainas on SUPER, annab hästi rullida ja vormida. Tegin taina valmis, aga õhtul polnud aega küpsetada. Jäi külmkappi kaheks päevaks seisma ja täna tegin õunakoogi. Arvan, et see tainas sobiks ka teiste magusate ja ka soolaste pirukate tegemiseks ja et võiks ka väikesi pirukaid proovida teha. Salvestasin selle taina oma lemmikute hulka. Kook sobis teha küpsetusplaadil mõõtmetega 27x34 cm. Enne küpsetamist torkasin kahviga augud sisse nii põhjale kui ka pealmisele taigna kattele. Küpses ahjus 30 min.
Väga maitsev kook! Lisasin õunte hulka ka astelpajumarju.
Sellest tagnakogusest jätkus mul vabalt kahe vormi täitmiseks (nii umbes 27 cm vormid) ja tuli isegi liiga paks kiht ja seega polnud eriti rabe. Aga muidu hea lihtne tainas ja teen veel, ka soolase piruka põhjaks sobib suurepäraselt.
Tõeliselt mõnus tainas! Tegin paradiisiõuntega - kui suhkruga ei koonerda, siis jääb päris hea ja ilus on ta nagunii.
Nii lihtne valistada ja tuletas meelde vanaema tehtud kiiret õunakooki, mida sai maapiimaga koos söödud. Minu jaoks oli see täielik nostalgialaks. Väga maitsev! Eriti meeldis mulle retsepti juures see, et kogused on ülitäpsed; ei jää üle tainast ega sisu. Minu väiksem ahjuplaat on mõõtudega ca 39x30 cm - sinna mahtus kook retseptis antud kogustega tehes ilusti ära.
Nonii ka järgi proovitud ja tõesti hea sai :) Soovitan siiralt teistelegi ;)
Palun lisada küpsetusplaadi mõõdud
Tõeliselt maitsev kook, mis meenutas lapsepõlve! Läheb kindlasti kordamisele:-)
Hea tuli jah. Lihtne teha ja meenutab struudlit.
Katsetatud Väga hea kook on.
Väga maitsev ja lihtne, proovitud
Ilusa punase värvuse saab kui lisada natuke arooniaid õunte hulka ja segada need koos suhkru ja kaneeliga...ja siis taignale
Ühe korra proovisin .Tuli hea.Nüüd teen uuesti.
See on ülihea kook - lihtne teha ja maitseb taevalikult!
Eriti hea on mustsôstraid panna- ja pãrast peale valada fariinsuhkru-hapukoore segu (órnalt kuumutada suhkru sulamiseni). Peale raputada róstituid -purustatud pâhkleid vói mandlilaaste jne.
Taigna osa oli tõesti maitsev, paraku lisasin täidisele vähe suhkrut, aga sobis sellest hoolimata.
Möldri õunakook
Lihtne ja mõnusalt rabeda tainaga õunakook, mille võid teha just nii magusa või vähemagusa, kui ise soovid. Alumisel olev kook on tehtud paradisiiõuntest - seepärast on see nii ahvatlevalt punane! NB! Taina sees suhkrut ei ole, kogu magusus tuleb täidises olevatest õuntest ja neile lisatud suhkrust.
Tuhksuhkrut puista peale nii, nagu oleks mölder jahu lauale puistanud :)
Muide, kook töötab väga hästi ka rabarbriga, aga siis peab suhkrut veidi lahkema käega lisama.