Möldri õunakook

Lihtne ja mõnusalt rabeda tainaga õunakook, mille võid teha just nii magusa või vähemagusa, kui ise soovid. Alumisel olev kook on tehtud paradisiiõuntest - seepärast on see nii ahvatlevalt punane! NB! Taina sees suhkrut ei ole, kogu magusus tuleb täidises olevatest õuntest ja neile lisatud suhkrust.

Tuhksuhkrut puista peale nii, nagu oleks mölder jahu lauale puistanud :)

Muide, kook töötab väga hästi ka rabarbriga, aga siis peab suhkrut veidi lahkema käega lisama.

Kogus
väiksem ahjuplaaditäis
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

200 g Saaremaa võid

200 g Saaremaa 20% hapukoort

350 g nisujahu

noaotsatäis soola

Täidis:

600-700 g viilutatud õunu või õunapüreed või paradiisiõunu

1 tl MEIRA kaneeli

maitse järgi suhkrut

Rabarbrikoogi jaoks:

700 g tükeldatud (punaseid) rabarbrivarsi

Määrimiseks:

muna

Valmistamine

Sulata või, sega juurde hapukoor, jahu ja sool. Sõtku ühtlaseks - tainas on enne jahutamist üsna pehme.

Pane pooleks tunniks külmkappi. Rulli kergelt jahusel laual suureks ristkülikuks (või kaheks väiksemaks ristkülikuks), aseta pool tainast väiksema ahjuplaadi peale*.

Peale pane õunaviile või õunapüreed, puista üle kaneeli ja suhkruga. Kata ülejäänud tainaga, määri pealt muna(valge)ga.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 35-40 minutit, kuni kook on pealt kaunilt kuldne.

*  Nami-Nami Pille: "Mina küpsetan seda 30x34 cm suuruse ahjuplaadi peal, jagub täpselt."

 

LISA KOMMENTAAR

Kait
postitatud 06.09.2008 11:18

Sellise taignaga teen mina õunapomme (terve õun või õunapoolik taigna sees)

Mann
postitatud 14.09.2009 23:14

Too kook oli jalgu suust viiv. Aususe mõttes olgu öeldud, et kasutasin keldrist leitud 2006 õunamoosi.

Liiseli
postitatud 20.09.2009 14:50

Lihtne, kuid uskumatult hea - kasutasin valget klaari.

smurf
postitatud 22.10.2009 08:46

kas selle taigna sees suhkrut ei käigi?

Dee
postitatud 08.12.2009 00:30

Smurf, retseptis on öeldud kohe alguses nii: NB! Taina sees suhkrut ei ole, kogu magusus tuleb täidises olevatest õuntest ja neile lisatud suhkrust. Nii et, ei ole vaja panna suhkrut tainasse. :)

Annika Ole
postitatud 22.10.2010 20:20

Oi kui hea see oli ;)

Marju
postitatud 25.10.2010 10:46

Tõeliselt mõnus tainas, väga maitsev kook! Pealegi eriti lihtne teha.

NAAJ
postitatud 28.10.2010 18:10

Õige, mõnusalt rabe ja ülihea ja ülilihtne teha. Tainas on SUPER, annab hästi rullida ja vormida. Tegin taina valmis, aga õhtul polnud aega küpsetada. Jäi külmkappi kaheks päevaks seisma ja täna tegin õunakoogi. Arvan, et see tainas sobiks ka teiste magusate ja ka soolaste pirukate tegemiseks ja et võiks ka väikesi pirukaid proovida teha. Salvestasin selle taina oma lemmikute hulka. Kook sobis teha küpsetusplaadil mõõtmetega 27x34 cm. Enne küpsetamist torkasin kahviga augud sisse nii põhjale kui ka pealmisele taigna kattele. Küpses ahjus 30 min.

Eva@Perenaine
postitatud 30.10.2010 19:09

Väga maitsev kook! Lisasin õunte hulka ka astelpajumarju.

Tiina
postitatud 30.08.2011 19:30

Sellest tagnakogusest jätkus mul vabalt kahe vormi täitmiseks (nii umbes 27 cm vormid) ja tuli isegi liiga paks kiht ja seega polnud eriti rabe. Aga muidu hea lihtne tainas ja teen veel, ka soolase piruka põhjaks sobib suurepäraselt.

Kätu
postitatud 31.08.2011 14:31

Tõeliselt mõnus tainas! Tegin paradiisiõuntega - kui suhkruga ei koonerda, siis jääb päris hea ja ilus on ta nagunii.

Dee
postitatud 01.11.2012 09:41

Nii lihtne valistada ja tuletas meelde vanaema tehtud kiiret õunakooki, mida sai maapiimaga koos söödud. Minu jaoks oli see täielik nostalgialaks. Väga maitsev! Eriti meeldis mulle retsepti juures see, et kogused on ülitäpsed; ei jää üle tainast ega sisu. Minu väiksem ahjuplaat on mõõtudega ca 39x30 cm - sinna mahtus kook retseptis antud kogustega tehes ilusti ära.

Liina
postitatud 23.11.2012 17:18

Nonii ka järgi proovitud ja tõesti hea sai :) Soovitan siiralt teistelegi ;)

...
postitatud 07.09.2013 02:31

Palun lisada küpsetusplaadi mõõdud

Marju L @ FB
postitatud 09.09.2013 16:10

Tõeliselt maitsev kook, mis meenutas lapsepõlve! Läheb kindlasti kordamisele:-)

Krista T @ FB
postitatud 09.09.2013 16:11

Hea tuli jah. Lihtne teha ja meenutab struudlit.

Pirjo V @ FB
postitatud 09.09.2013 16:11

Katsetatud Väga hea kook on.

Hele Riik @ FB
postitatud 12.09.2013 08:12

Väga maitsev ja lihtne, proovitud

Õie
postitatud 23.10.2014 17:27

Ilusa punase värvuse saab kui lisada natuke arooniaid õunte hulka ja segada need koos suhkru ja kaneeliga...ja siis taignale

linnu
postitatud 14.10.2015 13:29

Ühe korra proovisin .Tuli hea.Nüüd teen uuesti.

Vandiste
postitatud 22.08.2016 17:54

See on ülihea kook - lihtne teha ja maitseb taevalikult!

KÖÖGI KATA
postitatud 15.10.2016 00:32

Eriti hea on mustsôstraid panna- ja pãrast peale valada fariinsuhkru-hapukoore segu (órnalt kuumutada suhkru sulamiseni). Peale raputada róstituid -purustatud pâhkleid vói mandlilaaste jne.

Hexy
postitatud 16.12.2016 13:28

Taigna osa oli tõesti maitsev, paraku lisasin täidisele vähe suhkrut, aga sobis sellest hoolimata.