300 g suhkrut
2,5 dl vett või naturaalset mahla
20 g želatiini + vett paisutamiseks
1 tl vanillisuhkrut
Katmiseks:1 sl maisitärklist
5 sl tuhksuhkrut
Sega tuhksuhkur maisitärklisega. Kata vorm või ahjuplaat küpsetuspaberiga ja puista sellele veerand tuhksuhkru-maisitärklisesegust.
Pane želatiinilehed vette paisuma (loe želatiini kasutamisest lisaks siit).
Sega potis suhkur ja vedelik. Tõsta pott pliidile ning kuumuta segu keemiseni. Keeda tasasel tulel 10 minutit. Lase siirupil paar minutit jahtuda. Pigista želatiinilehed kuivaks ja lisa kuumale siirupile. Sega kuni želatiin on sulanud.
Vala kuum siirup vahustamisnõusse ning vahusta täiskiirusel kuni saad tiheda paksu vahu. Võimsa lauamikseriga kulub selleks umbes 8-12 minutit, käsimikseriga vahustamine võib võtta rohkem aega. Vahustamise lõpus maitsesta segu vanilliekstrakti või mõne muu maitseainega.
Kalla vaht küpsetuspaberiga kaetud ja tuhksuhkruseguga üle puistatud vormi või ahjuplaadile ning määri ühtlaselt laiali. Lase jahedas toas 3 tundi kuni üleöö tarretuda.
Pane lauale küpsetuspaber. Puista sellele pool tuhksuhkru-maisijahu segust. Kummuta vahukomm küpsetuspaberile ning tõmba ära kommi põhjas olev paber. Kalla peale viimane osa suhkru-tärklisesegust ja aja käega laiali. Lõika vahukomm kääride või pitsarattaga parajateks tükkideks. Veereta komme mahapudenenud tuhksuhkrusegus, et ka lõikekohad saaksid kaetud. Nii ei hakka kommid üksteise külge kleepuma.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Laste lemmikud! Võiks katsetada ka vähema suhkruga.
Kiire kysimus:) mitu źelatiinilehte sinna läheb?
Klõpsa sellel želatiiniartikli viitel - seal kõik info kenasti olemas ;)
Minul oli lõpptulemus väga vesine. Millest selline olukord võib tekkida? Ei aidanud tuhksuhkru-tärklise segu lisamine.
lol lol lol lol lol
Luidas neid nüüd säilitada ? Ma tegin mandli essentsiga... nii head ????
Uhh..vabandust mu kirjavigade pärast. Et kuidas neid nüüd säilitama peaks. Kas toasoojas karbis või külmas. Iseenesest peaks seisma ju ka toas. Ainult vesi ja suhkur ju pm ????
Mul jäid ka pehmed ja vesised. Mis valesti?
Merlyn, siis ei olnud siirup piisavalt kuum ja segu piisavalt vahustatud :(
Ise tehtud vahukommid
Sellest kogusest saab ahjuplaaditäie vahukommimassi ehk umbes 500 g valmis vahukomme. Isetehtud vahukomme saab edukalt ka grillida.