125 g magedat võid
100 g tumedat šokolaadi (min. 70%)
300 g kvaliteetset (mõrkjat) apelsinimarmelaadi
100 g suhkrut
näpuotsaga soola
2 suurt muna
150 g nisujahu
1.5 tl küpsetuspulbrit
Sulata või paksupõhjalises potis tasasel tulel. Kui või on enam-vähem sulanud, lisa šokolaaditükid. Kui šokolaad sulama hakkab, tõsta pott tulelt.
Sega puulusikaga, kuni või ja šokolaad on kokku sulanud ühtlaseks läikivaks massiks. Lisa apelsinimarmelaad, suhkur, sool ja munad. Sega ühtlaseks ja lisa seejärel pidevalt segades vähehaaval jahu ning küpsetuspulbri segu.
Kalla tainas võitatud ja jahuga ülepuistatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 50 minutit, kuni koogi sisse torgatud puutikk puhtaks jääb.
Lase koogil restil 10 minutit jahtuda, siis tõsta koogialusele.
Retsept on tugevasti mugandatud Nigella Lawsoni raamatust "How To Be A Domestic Goddess" (Store-cupboard Chocolate-Orange Cake).
Väga maitsev kook.Mul oli hea meel,et ka mu pirtasakad lapsed sõid seda kooki:)
kippus veie katki minema kui koogialusele püüdsin panna. võimatu ilmselt pole, aga mul ei õnnestunud. maitselt päris hea..kuigi uuesti vist ei tee. lastele ei meeldinud, ilmselt tundus neile see liiga mõru:(
Just sellest koogist sai meie pere selleaastane jõululaua kook. Tegime esimest korda ja see maitses super-hästi! Lapsed sõid koos pirni-koorejäätisega, emme-issi vahukoorega. Kõik taldrikud lakuti puhtaks. Kasutasin Svanso apelsinimarmelaadi, mis on valmistatud ilma suhkruta (saadaval Selveris), mõnusad suured apelsinikooresed tükid olid sees. Mõnus mahlane kook, väga hea valik šokolaadikoogi-sõpradele!
väga mõnus kook, küpsetasin lahtikäivas keeksivormis ja katteks tegin toorjuustu-moosi vahu...lapsed ka sõid:)
Apelsinimarmelaadikook
Lihtne šokolaadikook, millele mõrkjas apelsinimarmelaad annab mõnusa maitsenüansi. Kook on maitsev nii soojalt (nt hapu- või vahukoorega) kui ka külmalt (nt tuhksuhkruga).