kimp värsket rohelist sparglit
sorts oliiviõli
pool sidrunit
riivitud või laastudeks lõigatud parmesani
Pese sparglid, raputa kuivaks ning murra puisem varreots naksti ära. Laota sparglid ühekordse kihina madalasse ahjuvormi. Nirista peale oliiviõli ning maitsesta meresoolahelvestega.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 15 minutit, panni aeg-ajalt raputades, et sparglid ühtlaselt küpseksid.
Võta vorm ahjust välja, pigista sparglitele veidi sidrunimahla ning puista peale värskelt riivitud parmesani.
Serveeri. Kogusest jätkub kahele sööjale eelroaks (ja süüakse näppude vahelt:)
Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Minu pere täiskasvanute uus lemmik eelroog! Väga hea!
Parim ja lihtsaim viis valmistada sparglit! Ainuke märkus on, et väga peenikesed sparglid saavad vahel kiiremini kui 15 min-ga valmis, seega tasub kontrollida juba 10 min täitumisel.
Ahjuspargel küüslaugu ja parmesaniga ning lihalõigud ja küüslaugusai. Kiire õhtusöök, kõik toorained ühest poest ning sai sügavkülmast. Mina mingeid trikke ei teinud, sparglid lihtsalt ühe kihina pannile, rohkelt õhukesi küüslaugu laaste ja soolahelbeid ning pipart.
Röstitud sparglid parmesaniga
Hiliskevadine kohalik spargel on küll kallis, aga see-eest tõeline hõrgutis. Minule meeldib spargel eelkõige röstitult - siin parmesaniga variant. Parmesani asemel võib kasutada kodumaist Valio Forte juustu.