Hiliskevadine kohalik spargel on küll kallis, aga see-eest tõeline hõrgutis. Minule meeldib spargel eelkõige röstitult - siin parmesaniga variant. Parmesani asemel võib kasutada kodumaist Valio Forte juustu.
Pese sparglid, raputa kuivaks ning murra puisem varreots naksti ära. Laota sparglid ühekordse kihina madalasse ahjuvormi. Nirista peale oliiviõli ning maitsesta meresoolahelvestega.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 15 minutit, panni aeg-ajalt raputades, et sparglid ühtlaselt küpseksid.
Võta vorm ahjust välja, pigista sparglitele veidi sidrunimahla ning puista peale värskelt riivitud parmesani.
Serveeri. Kogusest jätkub kahele sööjale eelroaks (ja süüakse näppude vahelt:)
Parim ja lihtsaim viis valmistada sparglit! Ainuke märkus on, et väga peenikesed sparglid saavad vahel kiiremini kui 15 min-ga valmis, seega tasub kontrollida juba 10 min täitumisel.
Röstitud sparglid parmesaniga
Hiliskevadine kohalik spargel on küll kallis, aga see-eest tõeline hõrgutis. Minule meeldib spargel eelkõige röstitult - siin parmesaniga variant. Parmesani asemel võib kasutada kodumaist Valio Forte juustu.