Röstitud sparglid parmesaniga

Hiliskevadine kohalik spargel on küll kallis, aga see-eest tõeline hõrgutis. Minule meeldib spargel eelkõige röstitult - siin parmesaniga variant. Parmesani asemel võib kasutada kodumaist Valio Forte juustu.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

kimp värsket rohelist sparglit

sorts oliiviõli

meresoolahelbeid

pool sidrunit

riivitud või laastudeks lõigatud parmesani

Valmistamine

Pese sparglid, raputa kuivaks ning murra puisem varreots naksti ära. Laota sparglid ühekordse kihina madalasse ahjuvormi. Nirista peale oliiviõli ning maitsesta meresoolahelvestega.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 15 minutit, panni aeg-ajalt raputades, et sparglid ühtlaselt küpseksid.

Võta vorm ahjust välja, pigista sparglitele veidi sidrunimahla ning puista peale värskelt riivitud parmesani.

Serveeri. Kogusest jätkub kahele sööjale eelroaks (ja süüakse näppude vahelt:)

Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 19.05.2009 21:18

Minu pere täiskasvanute uus lemmik eelroog! Väga hea!

Meringue
postitatud 28.05.2020 20:11

Parim ja lihtsaim viis valmistada sparglit! Ainuke märkus on, et väga peenikesed sparglid saavad vahel kiiremini kui 15 min-ga valmis, seega tasub kontrollida juba 10 min täitumisel.