1 suur muna
100 g maitsestamata jogurtit
1 dl oliivi- või päevalilleõli
250 g nisujahu (u 4 dl)
Täidis:200 g värsket või külmutatud spinatit
250 g fetajuustu
soola ja musta pipart
Määrimiseks:Haki spinat, pese hoolega. Kuumuta pannil tilga veega läbi, kuni spinat "närtsib". Sega juurde tükeldatud fetajuust. Maitsesta soola-pipraga, jahuta.
Klopi kausis muna, jogurt ja õli ühtlaseks. Lisa niipalju jahu, et saad rullitava pehme taina. Rulli tainas kergelt jahusel laual kaheks väikese ahjupanni suuruseks tükiks.
Aseta üks tainatükk ahjuplaadile, laota peale täidis. Tõsta peale teine tainatükk, suru servad tugevasti kokku ning tee keskele õhuauk. Määri pealt lahtiklopitud munaga.
Küpseta 200kraadises ahjus kuni pirukas on pealt kuldne.
Lase veidi jahtuda ning lõika ruutudeks.
sama täidisega pirukas on bulgaarlastel ainult, et filotaignaga ja kutsutakse seda panitsaks. soovitan proovida!
Mitu ml võiks olla 100g jogurtit? Mul pole maal kaalu. Nii umbes 1 dl?
Laias laastus umbes-täpselt jah :)
Jogurti puudumisel asendasin hapukoorega. Kuna kartsin et taigen jääb ehk liiga mage, puistasin peale meresoolahelbeid. Munaga ei määrinud. Küpses päris kaua et kuldseks saada- tunnikese.... Väga hea pirukas. Parim jahtunult. Mõnus krõbe.
Türgi spinatipirukas
Seda pirukat valmistas mu ajutine korterinaaber Edinburghis, Türgist pärit kurditar Fatma. Väga hea pirukas oli :)