Kaneelikuklid

Mõnus vaheldus kaneelirullidele.

Kogus
20 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

4 dl piima

30 g pärmi

1 tl soola

1 dl suhkrut

2 tl jahvatatud kardemoni

600 g nisujahu

100 g pehmet toasooja võid

Kaneelisegu:

4 sl sulatatud võid

4 sl suhkrut

2 tl kaneeli

1 sl nisujahu

määrimiseks muna

Valmistamine

Lisa toasoojale piimale pärm, suhkur, sool ja kardemon. Sõtku aegamööda hulka jahu. Viimasena lisa pehme või. (Kui kasutad köögikombaini, siis sega kuivained omavahel, murenda hulka pärm. Sega juurde soe piim ning viimasena pehme või. Sega ühtlaseks ja pehmeks tainaks).

Jaga tainas 20 võrdseks osaks. Veereta kuklid ja pane ahjuplaadile kerkima.
Sega kokku kaneelisegu. Pintselda kerkinud saiad munaga üle ja vajuta sõrmega keskele süvend. Igasse süvendisse pane teelusikatäis kaneelisegu.

Küpseta saiakesi 225 kraadi juures 12-15 minutit.

Pildid tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Iti
postitatud 26.04.2010 15:23

Väga hääd kaanelikuklid said. Mul 12 aastane tütar tegi kui ülejäänud pere väljas aiatöödel oli. Paras näpuharjutus teismelistele.

Saale
postitatud 04.10.2014 20:16

rootslane ütleb nende kohta kanelgömmor - kaneeli peidukad :)

Pille
postitatud 19.10.2015 21:20

Minu kunagine pilt (2011):

Kaare
postitatud 20.10.2015 07:17

Laheda välimusega kuklid, pehmed ja maitsvad muidugi ka.