Iiri kohvi kook

Biskviittort.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

3 muna

2 dl suhkrut

2 dl nisujahu

2 sl kanget kohvi

Niisutamiseks:

1 dl suhkruga maitsestatud lahjemat kohvi või apelsinimahla

Kreem:

4 dl 35% rõõska koort

1.5 sl lahustuvat kohvi

2 muna

1 dl fariinsuhkrut

Kaunistamiseks:

hakitud tumedat šokolaadi

Valmistamine

Klopi munad suhkruga kohevaks vahuks, sõelu juurde nisujahu. Sega tainas ettevaatlikult läbi, lisa jahtunud kohv. 

Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud koogivormi ning küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit. 

Maitsesta rõõsk koor kohvipuruga ning klopi vahule. Klopi munad fariinsuhkruga vahule. 

Sega munasuhkruvaht ja vahukoor ettevaatlikult omavahel.

Lõika jahtunud koogipõhi kaheks ja niisuta mõlemad kihid kohvi või apelsinimahlaga. Aseta kihtide vahele osa täidist ning kaunista kook ülejäänud kohvikreemiga.

Kaunista hakitud šokolaadiga.

Retsept on Soome ajakirjast Ruokamaailma (Irlantilainen kahvikakku), pildi tegi KAROLIN.

LISA KOMMENTAAR

Karolin
postitatud 28.11.2011 17:12

Immutasin kohviga ja kuna fariinsuhkur oli otsakorral, kasutasin muscovado tumedat suhkrut. Tort sai just parajalt kohvise maitsega, pehme ja mahlane, põhjad imbusid kiiresti läbi. Kodused ütlesid ka, et päris maitev. Tegin 21 cm läbiõõduga vormis, sest arvasin, et kui äkki teen suuremas, siis põhjad jäävad liiga õhukesed, kreemi poolest oleks vabalt võinud teha ka 24 cm-e koogi, seda on päris uhkelt. :) Ühesõnaga mõnus tort!

Siret
postitatud 14.11.2013 15:53

Nüüdsest minu lemmmik tort :)

kreekapähkel
postitatud 07.11.2015 17:20

Homme on isadepäev, ning on vaja isale midagi magusat teha. Olen tegelikult alles koolilaps, aga köögis askeldada mulle meeldib. See retsept tundub isale just see õige, loodan ainult et välja tuleb...

kreekapähkel
postitatud 07.11.2015 17:22

Kas Keegi oskab aidata? Tahaks teada kas fariinsuhkru asemel võib kasutada tavalist valget suhkrut? Loodan, et Keegi oskab aidata.

Pille
postitatud 07.11.2015 19:08

kreekapähkel, ikka saad hakkama, lihtsalt ei tule seda mõnusat karamellist lisamaitset..