3 muna
2 dl suhkrut
2 dl nisujahu
2 sl kanget kohvi
Niisutamiseks:1 dl suhkruga maitsestatud lahjemat kohvi või apelsinimahla
Kreem:4 dl 35% rõõska koort
1.5 sl lahustuvat kohvi
2 muna
1 dl fariinsuhkrut
Kaunistamiseks:hakitud tumedat šokolaadi
Klopi munad suhkruga kohevaks vahuks, sõelu juurde nisujahu. Sega tainas ettevaatlikult läbi, lisa jahtunud kohv.
Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud koogivormi ning küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Maitsesta rõõsk koor kohvipuruga ning klopi vahule. Klopi munad fariinsuhkruga vahule.
Sega munasuhkruvaht ja vahukoor ettevaatlikult omavahel.
Lõika jahtunud koogipõhi kaheks ja niisuta mõlemad kihid kohvi või apelsinimahlaga. Aseta kihtide vahele osa täidist ning kaunista kook ülejäänud kohvikreemiga.
Kaunista hakitud šokolaadiga.
Retsept on Soome ajakirjast Ruokamaailma (Irlantilainen kahvikakku), pildi tegi KAROLIN.
Immutasin kohviga ja kuna fariinsuhkur oli otsakorral, kasutasin muscovado tumedat suhkrut. Tort sai just parajalt kohvise maitsega, pehme ja mahlane, põhjad imbusid kiiresti läbi. Kodused ütlesid ka, et päris maitev. Tegin 21 cm läbiõõduga vormis, sest arvasin, et kui äkki teen suuremas, siis põhjad jäävad liiga õhukesed, kreemi poolest oleks vabalt võinud teha ka 24 cm-e koogi, seda on päris uhkelt. :) Ühesõnaga mõnus tort!
Nüüdsest minu lemmmik tort :)
Homme on isadepäev, ning on vaja isale midagi magusat teha. Olen tegelikult alles koolilaps, aga köögis askeldada mulle meeldib. See retsept tundub isale just see õige, loodan ainult et välja tuleb...
Kas Keegi oskab aidata? Tahaks teada kas fariinsuhkru asemel võib kasutada tavalist valget suhkrut? Loodan, et Keegi oskab aidata.
kreekapähkel, ikka saad hakkama, lihtsalt ei tule seda mõnusat karamellist lisamaitset..
Iiri kohvi kook
Biskviittort.