1 dl vett
0.25 tl soola
1.5 dl rukkijahu
1.5 dl nisujahu
1 sl õli
Täidis:150 g Saaremaa maitsestamata toorjuustu
tavalist musta või sidrunipipart
100 g külmsuitsulõhet
Kaunistuseks:värsket tilli
Sega kausis nisu- ja rukkijahu, sool, õli ja külm vesi. Sega sitkeks tainaks, vajadusel lisa veel jahu.
Määri minimuffinivormid (24-augulisel pannil) võiga.
Vormi tainast 24 pallikest ning suru need muffinivormi põhjale ja külgedele.
Tõsta iga tainakorvikese sisse lusikatäis toorjuustu, peale viilutatud külmsuitsulõhet. Puista peale musta pipart või sidrunipipart.
Küpseta 250kraadises ahjus 15 minutit. Kaunista tillioksaga.
Retsept on mugandatud Ruokamaailma (Maaliskuu 2005) retseptist "lohikukkoset". Retsepti on testinud Nami-Nami toimetajad Pille ja Kaare, pildi tegi Kaare Sova.
Mulle väga maitses.
Appi, kui head! Tainas oli küll tihke, aga ma ikkagi rullisin selle õhukeseks ja lõikasin ümmarguse vormiga kettad.
Huvitav oleks teada, kas need rukkijahust korvikesed tulevad muffinivormi seest hästi välja?
Kas tegemist toorlõhega või vslmilkujul?
M, retseptis on ju kirjas, et külmsuitsulõhet on vaja!
Lõhekorvikesed
Maitsvad lõhekorvikesed valmistatakse rukki- ja nisujahutainast.