Lõhekorvikesed

Maitsvad lõhekorvikesed valmistatakse rukki- ja nisujahutainast.

Kogus
24 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

Tainakorvikesed:

1 dl vett

0.25 tl soola

1.5 dl rukkijahu

1.5 dl nisujahu

1 sl õli

Täidis:

150 g Saaremaa maitsestamata toorjuustu

tavalist musta või sidrunipipart

100 g külmsuitsulõhet

Kaunistuseks:

värsket tilli

Valmistamine

Sega kausis nisu- ja rukkijahu, sool, õli ja külm vesi. Sega sitkeks tainaks, vajadusel lisa veel jahu.

Määri minimuffinivormid (24-augulisel pannil) võiga. 

Vormi tainast 24 pallikest ning suru need muffinivormi põhjale ja külgedele.

Tõsta iga tainakorvikese sisse lusikatäis toorjuustu, peale viilutatud külmsuitsulõhet. Puista peale musta pipart või sidrunipipart.

Küpseta 250kraadises ahjus 15 minutit. Kaunista tillioksaga.

Retsept on mugandatud Ruokamaailma (Maaliskuu 2005) retseptist "lohikukkoset". Retsepti on testinud Nami-Nami toimetajad Pille ja Kaare, pildi tegi Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 25.04.2012 13:13

Mulle väga maitses.

Kaare
postitatud 05.03.2017 17:50

Appi, kui head! Tainas oli küll tihke, aga ma ikkagi rullisin selle õhukeseks ja lõikasin ümmarguse vormiga kettad.

Mirit Vares
postitatud 30.12.2017 21:32

Huvitav oleks teada, kas need rukkijahust korvikesed tulevad muffinivormi seest hästi välja?

M
postitatud 18.12.2023 17:28

Kas tegemist toorlõhega või vslmilkujul?

Pille
postitatud 18.12.2023 22:33

M, retseptis on ju kirjas, et külmsuitsulõhet on vaja!