Kookose-banaanikook

Rikkaliku kookosetäidisega mahlane kook, milles on tunda banaani õrna ja mahedat maitset.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
25 minutit + 25 minutit küpsetamiseks
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

180 g nisujahu (u 3 dl)

150 g külma võid

0.5 dl suhkrut

1 munakollane

1 sl külma vett

Täidis:

125 g toasooja võid

85 g suhkrut (u 1 dl)

1 sl nisujahu

2 muna + 1 munavalge

125 g kookoshelbeid (nt Germund)

1 tl vanillisuhkrut

3 küpset banaani

Valmistamine

Näpi või ja jahu puruseks. Lisa suhkur, munakollane ja vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Rulli tainas jahusel laual ümmarguseks kettaks ning vooderda sellega Ø 24 cm vormi põhi ja servad. Tõsta 20-30 minutiks külmkappi. Siis torka põhi kahvliga läbi ja eelküpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. 

Täidise jaoks vahusta taosoe või ja suhkur kohevaks. Lisa jahu, muna ja munavalge, kookoshelbed ja vanillsuhkur.

Koori ja viiluta banaanid, laota koogipõhjale. Kalla peale kookoshelbekreem.

Küpseta 180-kraadises ahjus 35 minutit.

Retsept on mugandatud ajakirjast Kodukiri (2004), ilmus ka raamatus "100 kooki 3". Pildi tegi Kaare (Virk Vispel).

LISA KOMMENTAAR

anneli
postitatud 07.07.2008 16:52

Tõeline maiuspala, küll üsna rammus, aga kindlasti proovimist väärt. Eriti maitsev jäätisega.

eeke
postitatud 24.04.2010 00:21

mõnus mahlane, suussulav kook, vaniljejäätis sinna kõrvale sobib väga hästi ;)

eeke
postitatud 08.09.2015 19:43

Pilt ka:

Maria
postitatud 11.11.2012 17:11

Küpsetasin 175 kraadiga 40 minutit ja ikka veel oli täitsa toores. Panin 200 peale ja on lootust et siiski pruunistub. Ei tea, kas retseptis küpset. aeg liiga lühike või näitab hoopis inu ahi kraade vaöesti. Aga 200 kraadi tundub siiski selle koogi küpsetamiseks sobivam.

M
postitatud 08.08.2013 22:44

tõesti üks suussulav kook ja soovitan igal juhul.Võttes arvesse seda suurt või hulka mis sisse läheb ja lisaks kõik muud imemaitsvad lisandid on tõesti väga rammus kook aga teen kindlasti veel seda kooki ka tulevikus. Küpsetasin 175 kraadi juures 25 minutit ja mul läks küll ilusti pruuniks. Tainast ei hakanud eraldi lahti rullima vaid surusin vormi äärde ja põhja supilusika abil ning tuli väga ilus ka nii

Kaare
postitatud 08.09.2015 19:14

Magus, rammus, maitsev. Midagi kookosesõpradele! Jäätisega tõesti veel parem.