Orangette

Väga mõnusad maiustused, mis sobivad imehästi näiteks jõuluperioodil nautimiseks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

apelsinikoori

vett

suhkrut

tumedat šokolaadi (u 60%)

Valmistamine

Pese apelsin(id) kuuma veega korralikult puhtaks, soovi korral hõõru ka pehme harjaga. Lõika apelsini kooreosa 4-5 sektoriks, olenevalt apelsini suurusest, siis koori apelsin.

Pane apelsinikoored potti, kalla peale kuum vesi. Kuumuta keemiseni, siis tõsta pott tulelt ja vala vesi ära. Loputa koored, pane uuesti külma veega keema. Tee seda keetmist-kurnamist-loputamist kolm-neli korda.

Pane koored uuesti puhta veega keema, keeda 30 minutit. Seejärel võta apelsinikoored kurnlusikaga välja, lase jahtuda. Eemalda koortel sisemine valge kiht terava noaga kraapides. Lõika koored ribadeks (u 6-8 mm).

Siirupi jaoks pane potti 1 osa vett ja 2 osa suhkrut. Vee asemel võid kasutada ka apelsinidest pressitud mahla. Kuumuta keemiseni, siis keeda umbes 15 minutit tasasel tulel. Lisa apelsinikooreribad, sega läbi ja keeda veel pool tundi kuni koored muutuvad klaasjaks. Sega apelsinikoori keetmise ajal paar korda.

Tõsta valmis kooreribad metallrestile jahtuma. Veereta leigeid kooreribasid kristallsuhkrus ning lase neil 4 tundi kuni üleöö kuivada.

Sulata šokolaad vesivannil. Kasta apelsinikooreribad otsapidi sulašokolaadi sisse ning lase seejärel küpsetuspaberil hanguda.

Säilita õhukindlas karbis. 

Retsepti koostas ja pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Trintsu
postitatud 26.11.2010 07:24

Suht lihtne teha, läks rahvale omapäraga üsna hästi peale.

Kaare
postitatud 31.10.2016 15:25

Appi, kui head! Nendega on vist see lugu, et kas maitsevad või ei maitse. Ma olen oma peres ainuke, kellele need meeldivad. Sobiksid väga hästi kinkimiseks. Kuna mul oli köögis tegemist, siis seda esimest keetmist-kurnamist tegin vist lõpuks kokku kuus korda :) Osad koored jäid pehmemad, teised kõvemad.

Külli Kuusk
postitatud 06.12.2016 11:07

Väga põnev. Proovin järele :-)

Piret
postitatud 29.12.2021 12:04

Absoluutsed jõulude lemmikud! Juba aastaid iga jõul neid teinud!

Anna Maria
postitatud 28.02.2024 19:06

Peab kohe järele proovima????