1 kg särge (kala)
1 tl soola
0.5 tl purustatud valget pipart
1 dl rõõska koort
0.75 dl riivsaia
1 muna
1,25 l särjepuljongit vm kalapuljongit
sidrunit
kappareid
Puhasta ning fileeri särjed. Hakkmassi jaoks on vaja 500-600 g nahata kalafileed.
Pane kalafileed lõiketeraga köögikombaini ning peenesta jämedalt. Lisa ülejäänud ained ning töötle ühtlaseks hakkmassiks.
Pane kalapuljong potti. Lisa sidrunilõik ning kuumuta puljong keemiseni.
Tee käed märjaks ning vormi niiskete käte abil hakkmassist kalapallid. Pane kalapallid puljongisse ning keeda 5-8 minutit.
Serveeri kapparimarjade, muna-murulaugukastme ning keedetud kartulitega.
Soome retsept, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Keedetud särjepallid