6 lõiku taist veiseliha (a 375 g)
Marinaad:1,5 dl sojakastet
4 sl poolkuiva šerrit
3 sl suhkrut
1-2 purustatud küüslauguküünt
1 sl aasia seesamiõli
1 tl gochugaru või tavalisi tšillihelbeid
Koriandrikaste:2 dl hakitud värsket koriandrit (sh juured ja varred)
1 sl värsket laimi mahla
0,5 dl oliiviõli või muud mahedamaitselist õli
3 sl sojakastet
0,5 tl seesamiõli
1 väike purustatud küüslauguküüs
1 hakitud või viilutatud pikk (c 10 cm) punane tšilli soovi korral
0.5 tl hakitud värsket habanero või serrano tšillit soovi korral
Sega marinaadiained omavahel. Kui suhkur on lahustunud, lisa veiseliha. Sega, nii et liha on marinaadiga kaetud. Lase tund aega maitsestuda, lihatükke 1 kord marinaadis keerates.
Pane grill kuumenema. Sega koriandrikastme ained omavahel. Kui söed on keskmiselt tulised (st suudad hoida kätt 3-4 sekundit umbes 15 cm kaugusel sütest), siis aseta lihalõigud kergelt õlitatud grillrestile ning küpseta 3-4 minutit mõlemalt poolt poolküpsenud e. nn 'medium-rare' liha jaoks (kokku 6-8 minutit).
Lase lihalõikudel 5 minutit lõikelaual puhata. Lõika ristikiudu 2 cm viiludeks. Vala koriandrikaste lihalõikudele.
Inspiratsioon: Epicurious.com. Retsepti timmis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Grillitud veiseliha koriandrikastmega
Koreahõnguline retsept - grillitud veiselihasteigid koriandrikastmega