200 g võid
200 g tumedat 70% šokolaadi
3 muna
200 g suhkrut
100 g nisujahu
100 g hakitud kreeka pähkleid
0.5 tl soola
0.5 tl vanilliekstrakti
Vooderda 24x24 cm koogivorm küpsetuspaberiga ning pane ahi 170˚C peale kuumenema.
Sulata või ja šokolaad vesihaudes või mikroahjus.
Klopi munad ja suhkur elektrimikseriga vahule. Lisa sulanud šokolaadi-võisegu ning sega ühtlaseks. Lisa jahu, sool, hakitud pähklid ja vanilliekstrakt, sega täiesti ühtlaseks.
Kalla tainas vormi ning küpseta 170kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni kook pealt kuiv tundub.
Serveeri soojalt või lase vormis jahtuda, siis tõsta vormist välja ning lõika tükkideks.
NB! Õiged brownied on pealt veidi kuivanud ja pragunenud, seest aga kohati veel niisked!
Väga maitsev kook ;) soovitan...
Lihtsalt suurepärane retsept. Võlun oma külalised alati sellega ära. Tähelepanekuid: - kindlasti lisa toasoe või, annab pehmeme lõpptulemuse. (mitte ära lase võil täiesti vedelaks sulada!) - lisa ka sarpuu- ja kreekapähkli segu.
Lihtne teha ja annab tulemuse ka suure magusaisu korral!
mmm, nii head et sõnugi ei jätku nende võrratu maitse kirjeldamiseks
Parim šokolaadikook, mida ma eales teinud olen. Panin 250g suhkru asemel 200 ning kreeka pähkleid mul käepärast ka ei olnud, kuid sellegipoolest täiuslik retsept täiusliku šokolaadikoogi jaoks. Vähemalt minu jaoks. (:
kas sellele küpsetuspulbrit ei peaks lisama?
Ei pea lisama küpsetuspulbrit.
Olin neist nii palju kuulnud, aga tegemiseni jõudsin alles nüüd. Imelised ruudud, suussulavad. Mmm...
arvasin, et ma pole magusasõber kuni tegin neid. lemmik. ja ainuke kook, mis on mul retsepti järgi õnnestunud.
Valmistamine on imelihtne, kook küpseb kiiresti ja välja tuli just nagu olema peab-pealt kuiv ja seest niiske...tõesti maitsev!
Mis saab kui mul on ainulr 2 muna? Ma arvasin, et meil on ALATI piisavalt kanamune aga kui poest saabusin ja suure tuhinaga maiust valmistama asusin, siis jess! täpselt 2 tk leidsin kokku. Ja ei viitsi ausalt uuesti minna poodi :D
Ok, tegin oma 2 munaga ära ja tavalise šoksi asemel sain poest ainult vaarikatükkidega. Välja tulid megahead :) Ja neid vaarikatükke kiideti ka seal sees ;) Teeks iga päev seda, ülikergelt valmistatav ka.
ma tegin tervete pähklitega šokolaadiga - 2 ühes ja väga bro.
Kas see on ikka väga bro? Tahaks väga proovida!
määrisin vormi võiga ja puistasin üle riivsaiaga - sai edukalt küpsetuspaberit asendada. Kook tõesti hea!!! Olen saanud sama retsepti järgi ka piimašokolaadiga.. mulle meeldib aga mõrudast šokolaadist enim!
Täiesti oivaline retsept! Just selline brownie nagu olema peab, jalustrabavalt rikkalik ja rammus, pealt krõbe. Kui oskaksin, lisaksin siia ka foto oma saavutusest.
proovisin seda shokohoolikute retsepti ja see on ka super
Seekord asendasin pähklid valge šokolaadi tükikestega. OI kui hea! Koogi magusust tasakaalustasid sügavkülma salasopis peitunud oma aia vaarikad.
See on tõesti väga hea retsept. Annab parema tulemuse, kui paljud teised retseptid, nt 100 kooki sarjade omad.
Tänud suurepärase retsepti eest, õnnestub alati ja kõik on täpselt paigas, maitse ja konsistents. Varem otsisin pea igaks küpsetamiskorraks uue browniede retsepti, läbi on proovitud kindlasti enam kui kümme erinevast allikast pärit retsepti. Aga need brownied tulid, et jääda :) Suhkrut panen küll retseptis märgitust vähem ja võimalusel mitte valget-rafineeritut.
minul tuli ta millegi pärast jube puru :( ei püsi üldse koos...hoidsin ahjus küll ainult 30 min ja seest on isegi natuke niiske, aga täiesti puru..... :( maitse on muidu hea
Mul ahjus.polnud vanilla ekstrakti ja panin vanilje suhkrut ja metspähkleid.Lõhnab väga hästi.
Väga head! Kreeka pähklite asemel hakkisin hulka 100g iirisekomme. Šokolaadi ja võid ei pea vesivannil sulatama, võib lihtsalt pliidil kokku kuumutama.
Tere, kas margariin sobiks ka või asemel?
Super, super hea :)
Kõige maitsvam kook kõikidest kookidest.
Kui täpselt 24x24cm koogivormi pole, kas sobib ka suurem/väiksem? Aga ristkülikukujuline? :)
Kindlasti ei sobi.
Tulemus on täpselt nagu õiged Ameerika-brownied ja vamlistamine on ülilihtne ja käib kähku. Parim kook šokohoolikutele (nagu mina). Arvestades seda, et tegemist on parima koogiga, on selle valmistamise aeg justkui olematu. Super.
...unustasin suurte kiidusõnadega ära selle tähelepaneku, mille tahtsin lisada: ära tee koos Milka šokolaadiga-rikub koogi ära ja tõesti tuleks teha 70% šokšiga sest vastaseljuhul ei ole tegemist enam originaaliga. :)
Avastasin, et seda kooki olen viimasel ajal väga palju teinud. Kustutab hästi enda õhtuse magusaisu ja sobib pakkuda ka külalistele. Ja õnnestub iga kord.
Selleks, et kook ilusaks parguliseks pealt muutuks, pidin hoidma tega ligi 1h aega ahjus. Muidu väga hea kook, minu lemmik !!
Mul jäi kook kõva ja kuiv, kuigi kogused panin samad mis siin kirjas, ainuke vahe, et šokolaadi panin 240 gr ja küpsetuspaberit ei olnud, tegin klaasvormis ja tegin selle enne natuke õliga kokku.
Olen nüüd järjest seda kooki teinud soolaleiva külalistele ja ma teen täpselt retsepti järgi. Kasutan Kalevi Bitteri shokolaadi (56% kakaod). Või ja shokolaadi panen mingi klaaskausiga ahju - koos soojenemisega sulama. Teen topelt koguse suurel ahjuplaadil küpsetuspaberil. Temperatuur ja aeg on õiged. Kui kauem ahju jätta kuivab liialt ära ja ei jää seest niiskeks. Väga hea retsept ja sobib mitu päeva järjest serveerida;) Viimane kord tegin nüüd nii et puistasin pähklid peale, sest õde hakkis neid nii kaua ja kook jäi kuidagi ilusam.
Suurepärane. Panin kreeka pähklite asemel mandleid ja väga mõnus jäi. Retsept toimib igati. Ja üle kõige muidugi see nauditav šokolaadilõhn, ei raatsinud ventilaatoritki tööle panna...
Tegin täpselt retsepti järgi ja see tuli just selline nagu üks õige brownie olema peab! :)
Ma kasutaks piima šokolaadi pähklitega siis on maitsvam
Esimest korda tegin ja justkui õnnestus. Pole millegiga võrrelda kah ,kuna pole kunagi maitsnud .Seltskond kiitis või oli see viisakusest,mine tea. Kuigi isegi mulle endale maitses. :)
õnnestub alati, mulle shokohoolikule täielik õnnistus :) Küpseb isegi kiiremini, oleneb kui paks kiht jääb plaadile. Tänud, salvestasin retsepti!
Kui kasutada muffinivormi plaati, siis mis peaks olema küpsemisaeg?
Panin 100g.mõrudat ja 100g. piimašokolaadi.Jätsin pähklid ära ja lisasin hoopis kirsse. VÄGA VÄGA hea tuli!!!!! :P
Super hea kook!!! Retsepti järgides tuligi nii nagu lubatud. Panin pähkleid 50g kreeka ja 50g röstitud metspähkleid, see oli siin kellegi soovitus, ja oligi väga hästi. Huvitav et kerkis ilusti, ei jäänud liistakaks nagu enamus mu retseptide järgi tehtud kooke, mis sisaldavad küpsetuspulbrit. Ma ei saa aru sest küpsetuspulbrist? Siin ei old vaja ja kõik oli hästi.
On tõesti hea retsept. Olen varem ka brownisid teinud, aga selle retseptiga said mõnusamad. Kuigi laste nõudmisel kasutasin tumeda šokolaadi asemel piimašokolaadi. Ikka oli hea! Selline mõnus kohev jääb tänu sellele, et munad tuleb vahtu lasta. Ja lapsed (7 ja 10) saavad vähese juhendamisega selle koogi tegemisega ise ka hakkama :)
Oivaline! Lihtsalt oivaline!
Hakkan homme oma kallile tegema, armastab jubedalt browniesid, loodan, et trumpan ta ema tehtud üle :) :D
Tegin siis koogid valmis, kuigi hoidsin 45min ahjus. Aga polnud soovitatud vormi. Lõhn on suud vett jooksma panev ja maitse väga hea ja ülimagus! Panin sisse India pähkleid ja piimashokolaadi tükke :)
Superhästi tuli välja. Soovitan veel nii et serveerid kohe kui ahjust välja võtad, paned peale valget jäätist ja natukene maasikamoosi ka kõrvale. Imeline
No lihtsalt ülihead. Tegin mõru küpsetusšokolaadiga, hoidsin vist isegi natuke alla poole tunni ahjus, pealt praguline, seest mõnus niiske. Ma lähen vist võtan ikka veel ühe. :D
Super hea! Olen seda mitu korda teinud ja katsetanud erinevat moodi. Erinevate shokolaadidega ja erinevate p2hklitega. Olen teinud ka nii, et suhkru kogust v2hendanud ja lisanud fariinsuhkrut. Igat moodi proovides on v2ga hea tulnud :)
Siin kommenteeriti, et kook sobjb ka paar päeva hiljem serveerida. Siis kas on keegi veel teinud koogi valmis ja pakkunud nt ülejärgmisel päeval? Vôi on siis kook juba väaind ja mitte värske ilmega..?
Parim kook ever, ei lisanud pähkleid ega vanilliekstrakti, valge suhkru asemel kasutasin pruuni, serveerisin vanilli jäätisega, super magustoit ka järgmiseks päevaks.
Minu jaoks liiga kange ikkagi. Ilmselt pole siis nii šokohoolik. Kuigi enda arust olen küll. Kindlasti oleks maitsenud piimasokolaadiga superhästi. Abikaasa jagab arvamust. Konsistents oli aga super, nagu olema peab.
mul tuli jube puru, muidu maitse hea, aga laguneb täitsa laiali
Siis mõõtsid midagi valesti ja/või küpsetasid üle, hea inimene :(
Kaua otsisin seda õiget šokolaadi kooki ja maitset lõpuks leidsin .... Parim retsept !
<p>maitse ülihea, aga mul jäi 35minutiga ja paar minutit pealegi veel kook millegipärast seest liiga niiske - ikka nii, et pool koogist jäi lõigates noa külge. eks lasin siis järelküpseda veel ahjus.</p><p> aga näib, et kõigil teistel tuleb täpselt retsepti järgi ideaalne kook. mis ma siis valesti võisin teha?</p>
See peabki kohe ahjust tulles lõigates noa külge jääma (sp, siin tikuga katsumise tehnika koogi valmiduse kohapealt ei toimi, sest sisu jääb tiku külge). Seda see niiske tähendabki. Kui lased koogil kenasti maha jahtuda, siis ei jää sedasi enam noa külge kinni :) Kui lased nii kaua küpseda, et enam noa külge kinni ei jää ahjust võttes, siis oled juba koogi nässu lasknud, st liiga tuimaks/ kuivaks küpsetanud ja see suus sulav konsistents kaob sellega ära ;)
Täna tegin taas üle pika aja browniet.Ja ei tea mis oli ,kas tähtede seis vale või mis,aga mul seekord ujus kook või sees.Vaatasin siis uuesti ,et äkki vaatasin valesti või kogust aga ikka õige 200g võid.Valasin siis üleliigse või ära ja sain enam vähem.Sellist asja küll pole siiani olnud :)
Väga head brownied on! Aitäh retsepti eest ;)
Kas vanilliekstrakti peab lisama?
Kadi, võid asendada ka 1 tl vanillisuhkruga. Kui kodus kumbagi ei ole, siis saad ka ilma, aga vanill annab mõnusa lisamaitse.
Plaan täna teha, aga natuke paneb mõtlema või kogus - 200g - kas ongi nii palju?
Kristin, mahlaka ja tummise ja niiske brownie-koogi sisse käib tõesti üsna arvestatav kogus võid. Samas leiad Nami-Namist hulga teisi šokolaadikooke, sh rasvavabu. Las see brownie retsept olla nii ;)
Tõeliselt maitsev! tasub proovida :)
Viib suisa keele alla! Nii nii nii hea kook tuli välja. Soovitan lõigata siis kui kook on veel soe.
Maitsev!
Ei tea, kas viga on minus või see kook peabki välja nägema nagu lehmakook
No aga pane enda koogist siia foto, Halb kokk, siis meil parem lehmakoogilikku välimust kinnitada või ümber lükata ;)
Asendasin suhkru meega ja nisujahu täisterajahuga ning tuli ka väga maitsev. Kõik kiitsid.
Väga hea tuli, aga mina jätsin pähklid välja
Minu meelest on parem 50-60% sokolaadiga kui 70%. Hoopis mõnusam maitse. Aga muidu: ülihea!
Kas 200g võid on ikka kindlalt õige kogus?
Jah, Super kokk 9999. Klassikalises keeksis on ju ka 200 g suhkru kohta 200 g võid jne. Brownie eripäraks on jahu vähene kogus ning šokolaadi lisamine. Väldi koogi liigset küpsetamist - üleküpsenud brownie on kuiv ja tuim.
Good stuff! Tegin pool kogust, olude sunnil said vanilli ja shokolaad asendatud mandliessentsi, rummiessentsi ning tumeda kakaoga. Super! Läheb peagi juba originaalretseptiga kordamisele, kohe kindlasti.
Mõnus lihtne ja hea retsept. Soovitan proovida valge šokolaadi tükkidega (üsna suurte) pähklite asemel ja kindlasti tumedast šokolaadist (no vähemalt 56%ne Bitter) ruutude sees. Tasakaalustab nii mõnusasti! Mina teen nüüd alati nii.
<p>Tere. Kui suured tk sellest kogusest saab? St mitu grammi kaaluks? Mul vaja teha 40le inimesele ...Palun aidake :)</br>Tänan!</p>
Nimeks panin selle, mis hääl kostub seda kook-browniet süües. Mõnus, magus, mängib suus sümfooniat- kõigile maitseb.
väga halb. üldse ei tulnud välja, kuigi toimisin täpselt retsepti järgi. ei soovita.
m, kurb, et Sulle brownie ei meeldinud, aga alati ei ole retsept süüdi, ausalt :)
Ma panen poole vähem suhkrut, sest šokolaad on niigi magus ja ikka tuleb hea :)
Kris, mis šokolaadi Sa kasutad?
Väga erinevaga, iga kord tuleb hea, aga korra tegin kogemata Kalevi küpsetusšokolaadiga, piima omaga,siis tuli heledam kook, aga kõik kiitsid. Ja Kalevi tumeda küpsetusšokolaadiga olen ka teinud.
Minul muutus 30 min küpsetades täiesti kuivaks- tulemus oli kaugel niiskest. Kogused mõõtsin täpselt. Sõime muidugi alles järgmine päev- vb niiske ainult ahust võttes :( igatahes soovitan pigem vähem aega küpsetada
Väga, väga maitsev!
Imeline retsept, mina olen lisanud ka kaks snikersit mis teeb selle veel maitsvamaks
Maitsev!
Teen kindlasti emadepäeval oma emale
Eriti hea saab kui kasutada algupäraselt Browniede tegemiseks mõeldud mandlijahu! Kindlasti katsetage!
Väga hea ja mõnus
Tõesti head!
Kas šokolaadi asemel saab panna kakaod
Dominic, kindlasti mitte, aga pane otsingusse "kakaokook" ja saad hulgaliselt sobivaid retsepte.
Kas ilma pahkliteta browniesi on ka?
Jah, kui mitte lisada pähkleid.
Ei oska öelda, kas just soodne, aga maitsev. Tegin ümaras vormis.
Ma tegin eile browneid Ja tuli väga hea ja magus välja .
Retseptis näeb ette Kreeka pähkleid, aga ma rullisin zipkotis soola pähklid puruks ja kasutasin neid. Mõlemad korrad on kook kadunud kui võluväel Aitäh Nami-nami.ee
Megaaaaaaa maitsavad!!!!
Väga maitsev kook, tegin ilma pähkliteta
Väga hea retsept!
Nam-nam.ee brownie retsept oli lihtne ja arusaadav ning tulemus oli suurepärane! Koostisosad olid kergesti kättesaadavad ja protsess oli hästi selgitatud. Brownie oli mahlane, rikkaliku šokolaadimaitsega ja täpselt parasjagu magus.Kokkuvõttes oli see suurepärane retsept ja kindlasti teen seda veel!
Tegin pühadeks - väga mõnus! Sel korral lisasin pekaneid.
Lemmikud!
Täna proovisin 100 g suhkruga ja nisujahuga, nagu retsept ette näeb. Oli väga mõnus ja mahe! Suured vaarikad passivad hästi sisse ka. Aga 200 g suhkruga oleks küll magusalaks!
Šokolaadiruudud (brownies)
Õiged 'brownie' koogid on magusad, pealt heledamad ja kuivad, sees aga peidavad suuri pähklitükke ning natuke niisket koogimassi. Väga maitsvad!
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.