Soe kikerherne-chorizo salat röstitud paprikaga

Toekas salat, mis sobib hästi põhiroaks.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

200 g chorizo vorsti

1 sl oliiviõli

400 g konservitud kikerherneid

250 g purk röstitud paprikat

peotäis värsket hakitud koriandrit

2 sl maitsestamata jogurtit

Valmistamine

Loputa ja nõruta kikerherned. Kurna paprikad, lõika viiludeks.

Lõika chorizo 3 cm paksusteks viiludeks. Kuumuta õli tugeval kuumusel, lisa chorizoviilud ning prae 4-5 minutit aeg-ajalt segades. 

Lisa kikerherned ja kuumuta läbi. Lisa röstitud paprikaviilud ning kuumuta segades paar minutit.

Tõsta pann tulelt, lisa koriander. Jaota salat kaussidesse ning kaunista jogurtisilmaga.

Variandid:

  • Asenda kikerherned konservubadega (butter, cannellini).
  • Asenda paprikaribad grillitud pommuviiludega õlis.
  • Kui kikerherned välja jätta, saad maitsva kastme keedetud makaronide juurde.

Loe veel:

Tee ise:

Retsept ilmus briti ajakirjas BBC Good Food (June 2004, Warm chickpea, chorizo & pepper salad). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 17.07.2010 19:54

Oeh,see oli üks mõnusalt terav suutäis:)Röstisin paprika ise ja vorsti viilud lõikasin ka natuke väiksemad.Väga maitsev.

Pille
postitatud 31.05.2017 13:15

Zoozi saadetud foto:

Ilse
postitatud 31.05.2017 10:00

No midagi lihtsamat annab välja mõelda! Ja maitseb nagu oleks hullult vaeva nähtud;) </br> Hea kiire salat külalistelegi pakkuda. Mulle maitseb!