Pelmeenivorm juustu ja munaga

Lihtne viis külmutatud pelmeenidest toeka õhtusöögi valmistamiseks.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

750 g pakk külmutatud Härmavili pelmeene

4 muna

5 dl piima

4 sl nisujahu

2 sl ketšupit

punet

200 g riivitud juustu

Valmistamine

Laota pelmeenid õlitatud ahjuvormi. 

Sega muna, piim ja jahu omavahel, lisa ketšup, maitsesta soola ja pipraga. Vala pelmeenidele. Puista peale hakitud pune.

Küpseta keskmise kuumusega ahjus umbes pool tundi. Veidi enne valmimist võta korra ahjust välja, puista peale riivitud juust ja pane uuesti ahju, kuni juust on sulanud.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Mariake
postitatud 07.09.2010 22:15

Hästi lihtne argipäeva roog. Kiiresti valmis, oli maitsev.

Pille
postitatud 29.10.2015 20:58

Pilt ka:

Kaare
postitatud 29.10.2015 15:25

Abikaasal oli kõht väga tühi, sõi ja kiitis takka. Mina ei suutnud ilma musta leiva ja hapukoore-kurgisalatita süüa. Eks oleneb pelmeenidest ka. Ja ketšupist. Me paneks ketšupit pigem pärast peale, kui munasegu sisse. Juust teeb muidugi paljud toidud söödavaks :)

Aire1
postitatud 07.03.2017 12:12

Tahaks ka teha aga mida kasutada piima asemel. Elukaaslane ei talu piima.

Inda
postitatud 08.03.2017 07:42

Olen teinud pelmeene pannil. Külmunud pelmeenidele valan peale tassi kuuma vett millesse panen puljongi kuubikut. Arvan et piima asemel sobib hästi ka vesi.

Aime Mägi
postitatud 08.03.2017 11:22

Hea idee olingi plindris, mida teha ☺

Tarmo
postitatud 11.10.2017 12:36

Olen teinud seda vormi juba aastaid,väga hea,aga mina laotan ka alati pelmeenidele kergelt läbi praetud sibula ja punase paprika,saab väga hea!

pliks
postitatud 21.03.2018 17:46

Meie perele meeldib kui pelmeenidele letshot peale panen...suur pakk pelmeene ja suur purk letshot.Ja siis lisan muna-piimasegu. o Airel...äkki minu variandis võiks piima asemel olla tomatimahl, mis letsho peal on.

Meri-Ly Saluäär
postitatud 23.04.2021 09:20

Mina lisasin juurde pärlsibulaid (praadisin enne ära) ja karulauku.