750 g pakk külmutatud Härmavili pelmeene
4 muna
5 dl piima
4 sl nisujahu
2 sl ketšupit
200 g riivitud juustu
Laota pelmeenid õlitatud ahjuvormi.
Sega muna, piim ja jahu omavahel, lisa ketšup, maitsesta soola ja pipraga. Vala pelmeenidele. Puista peale hakitud pune.
Küpseta keskmise kuumusega ahjus umbes pool tundi. Veidi enne valmimist võta korra ahjust välja, puista peale riivitud juust ja pane uuesti ahju, kuni juust on sulanud.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Hästi lihtne argipäeva roog. Kiiresti valmis, oli maitsev.
Abikaasal oli kõht väga tühi, sõi ja kiitis takka. Mina ei suutnud ilma musta leiva ja hapukoore-kurgisalatita süüa. Eks oleneb pelmeenidest ka. Ja ketšupist. Me paneks ketšupit pigem pärast peale, kui munasegu sisse. Juust teeb muidugi paljud toidud söödavaks :)
Tahaks ka teha aga mida kasutada piima asemel. Elukaaslane ei talu piima.
Olen teinud pelmeene pannil. Külmunud pelmeenidele valan peale tassi kuuma vett millesse panen puljongi kuubikut. Arvan et piima asemel sobib hästi ka vesi.
Hea idee olingi plindris, mida teha ☺
Olen teinud seda vormi juba aastaid,väga hea,aga mina laotan ka alati pelmeenidele kergelt läbi praetud sibula ja punase paprika,saab väga hea!
Meie perele meeldib kui pelmeenidele letshot peale panen...suur pakk pelmeene ja suur purk letshot.Ja siis lisan muna-piimasegu. o Airel...äkki minu variandis võiks piima asemel olla tomatimahl, mis letsho peal on.
Mina lisasin juurde pärlsibulaid (praadisin enne ära) ja karulauku.
Pelmeenivorm juustu ja munaga
Lihtne viis külmutatud pelmeenidest toeka õhtusöögi valmistamiseks.