500 g ise tehtud pelmeene või 350 g külmutatud Pealinna pelmeene
3 sl võid
3 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 sl vürtsikastet soovi korral
100 g juustu
Pane pelmeenid keevasse vette ja keeda 4-5 minutit, nõruta.
Võita sobiva suurusega ahjuvorm, tõsta sellesse pelmeenid, vahele pane võitükikesi ja vürtsikastmega segatud tomatipüreed. Kata riivitud või õhukesteks viiludeks lõigatud juustuga.
Küpseta 180kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni juust on sulanud ja kollakaks tõmbunud (liiga pruun juust rikub maitse).
Serveeri kohe sama nõuga, lisandiks kõrvitsa-, jõhvika- või õunasalat.
Retsept on pärit Salme Masso raamatust "Lihtsaid toite" (1988), pildi tegi Kaare.
Isetehtud pelmeenidega väga maitsev! Segasin pelmeenid pärast keetmist tomatipastaga ja panin siis vormi. Lapsed sõid isuga.
leidsin siit selle retsepti ja tegin--väga maitsev!
SUPERHEA TOIT SAI
See on hea, olen proovinud!
Väga mõnus viis pelmeenide valmistamiseks. Meeldis kogu perele.
Pelmeenivorm tomatikastme ja juustuga
Salme Masso retsept lihtsaks argiroaks.