Pelmeenivorm tomatikastme ja juustuga

Salme Masso retsept lihtsaks argiroaks.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
25 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g ise tehtud pelmeene või 350 g külmutatud Pealinna pelmeene

3 sl võid

3 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 sl vürtsikastet soovi korral

100 g juustu

Valmistamine

Pane pelmeenid keevasse vette ja keeda 4-5 minutit, nõruta.

Võita sobiva suurusega ahjuvorm, tõsta sellesse pelmeenid, vahele pane võitükikesi ja vürtsikastmega segatud tomatipüreed. Kata riivitud või õhukesteks viiludeks lõigatud juustuga.

Küpseta 180kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni juust on sulanud ja kollakaks tõmbunud (liiga pruun juust rikub maitse).

Serveeri kohe sama nõuga, lisandiks kõrvitsa-, jõhvika- või õunasalat.

Loe veel:

Retsept on pärit Salme Masso raamatust "Lihtsaid toite" (1988), pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 08.01.2016 17:45

Isetehtud pelmeenidega väga maitsev! Segasin pelmeenid pärast keetmist tomatipastaga ja panin siis vormi. Lapsed sõid isuga.

mari
postitatud 07.11.2018 21:24

leidsin siit selle retsepti ja tegin--väga maitsev!

Elina
postitatud 16.11.2018 09:09

SUPERHEA TOIT SAI

Larissa Raudsepp
postitatud 13.01.2021 09:18

See on hea, olen proovinud!

Pihlakmari
postitatud 15.09.2022 20:41

Väga mõnus viis pelmeenide valmistamiseks. Meeldis kogu perele.