Idandatud toortatar

Idandada saab ainult toortatart ja ideaalis oleks see mahedalt kasvatatud tatar!

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

mahedalt kasvatatud toortatart

külma vett

Valmistamine

Pese toortatar külma jooksva vee all. Pane klaas- või emailkaussi, kalla peale külm vesi (vahekorras 1 osa tatart ja 2-3 osa vett) ja lase vähemalt mõned tunnid, soovitatavalt ööpäev liguneda. 

Kurna tatar, pane suurele taldrikule või laiale alusele. Vala peale nii palju vett, et nõu põhi oleks korralikult märg. Kata pealt puhta linase rätiga või köögipaberiga.

Lase umbes poolteist kuni kaks päeva toasoojas idaneda. Paar korda võiksid tatart idandamise ajal sõelal sooja veega loputada. 

Tatar on valmis, kui idandid on 1,5-2 mm pikad.

Jahedas ruumis idaneb tatar kauem, soojas (u 25 C) aga rutem. Tarbi kohe või pane paariks päevaks külmkappi - jahedas aeglustub idanemine. 

Kasuta idandatud toortatart näiteks nendes retseptides:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 21.07.2017 14:33

Smuuti sisse sobib väga hästi! Fotol kaks päeva idanenud tatar.