mahedalt kasvatatud toortatart
külma vett
Pese toortatar külma jooksva vee all. Pane klaas- või emailkaussi, kalla peale külm vesi (vahekorras 1 osa tatart ja 2-3 osa vett) ja lase vähemalt mõned tunnid, soovitatavalt ööpäev liguneda.
Kurna tatar, pane suurele taldrikule või laiale alusele. Vala peale nii palju vett, et nõu põhi oleks korralikult märg. Kata pealt puhta linase rätiga või köögipaberiga.
Lase umbes poolteist kuni kaks päeva toasoojas idaneda. Paar korda võiksid tatart idandamise ajal sõelal sooja veega loputada.
Tatar on valmis, kui idandid on 1,5-2 mm pikad.
Jahedas ruumis idaneb tatar kauem, soojas (u 25 C) aga rutem. Tarbi kohe või pane paariks päevaks külmkappi - jahedas aeglustub idanemine.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Idandatud toortatar
Idandada saab ainult toortatart ja ideaalis oleks see mahedalt kasvatatud tatar!