Kui kasutad köögikombaini, siis pane köögikombaini kaussi jahu, sool, tükeldatud külm või ja tükeldatud keedetud kartul. Töötle ühtlaseks puruks, siis lisa lusikatäis või kaks külma vett ja sega kergelt läbi.
Suru tainas käte abil ühtlaseks palliks ning pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi tahenema.
Kui valmistad tainast käsitsi, siis sega jahu ja sool, lisa riivitud külm kartul ning võitükikesed. Haki pika terava noaga läbi, siis sega juurde vesi. Suru käte vahel palliks ning pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi tahenema.
Stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
mulle meeldib palju rohkem,kui tavaline muretaigen. kartul annab väga mõnusa, kerge krõbekartuli maitse juurde.
proovisin seda teha ka ilma nisu jahuta, panin tatra(150g) ja riisijahu(100g) Tuli välja väga hea!
Omast kogemusest lisan, et kui soovid taignale juustu lisada, siis vähenda või kogust oluliselt. Just pidin selle eksimuse tõttu uue taigna tegema :)
Meeldis, teen teinekordki!
Ma olen seda tainast kasutanud väikeste suupistekorvikeste tegemiseks, jääb väga mõnus!
Maitsev! ja tundub nagu, et rohkem toitev ka. Teeks teinekordki!
Kartuli-muretainas
Kartuli-muretainas on veidi tervislikum alternatiiv tavalisele muretainale, sest tänu kartulisisaldusele on siin vähem rasvainet. Lisaks on see hea võimalus ära kasutada ülejäänud keedukartuleid :) Kartuli-muretainas sobib põhjaks paljudele pirukatele ja pitsale, samuti soolaste küpsiste valmistamiseks.