2 muna
2 sl tumedat siirupit
2 dl fariinsuhkrut
1 dl 35% rõõska koort
125 g sulatatud võid
1 tl jahvatatud kaneeli
1 tl jahvatatud kardemoni
1 tl ingveripulbrit
0.5 tl nelki
3.5 dl nisujahu
1 tl söögisoodat
2 dl (külmutatud) pohli või jõhvikaid
Glasuur:1.5 dl tuhksuhkrut
1 sl sidrunimahla
Kaunistuseks:Klopi kausis munad lahti. Lisa siirup, fariinsuhkur, vahustamata rõõsk koor ja sulatatud või.
Sega omavahel kõik kuivad ained (kaneel, kardemon, ingver, nelk, jahu, sooda) ja lisa muna-suhkrusegule. Viimasena sega juurde pohlad.
Tõsta tainas võitatud ja jahuta ülepuistatud keeksivormi. Küpseta 160-kraadises ahjus 55 minutit.
Jahuta veidi ja kummuta keeks metallrestile tahenema.
Glasuuri valmistamiseks sega tuhksuhkur, munavalge ja sidrunimahl. Nirista glasuur jahtunud keeksile.
Puista üle tuhksuhkruga ja kaunista pohladega.
Angeelika Kangi retsept ilmus ajakirjas Oma Maitse (detsember 2008), testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Jõulumaitseline pohlakeeks
Keeks, mis maitseb nagu mahlane piparkook. Pohlad (võid kasutada ka jõhvikaid) hoiavad keeksi muredana mitu päeva, kui seda õhukindlas karbis või fooliumis hoida.