Maapirnisalat

Lihtsat maapirni- e. topinamburisalatit serveeritakse palsamiäädikavinegretiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g maapirne

4 sl sidrunimahla

umbes liiter vett

1 väike (punane) sibul

soola ja musta pipart

kimp peterselli

Kaste:

1 sl palsamiäädikat

4 sl oliiviõli

Valmistamine

Pane potti vesi ja lisa sidrunimahl. Pese ja koori maapirnid ning viiluta otse sidruniga maitsestatud vette, et viilud ei tumeneks. Kuumuta vesi keemiseni ja keeda maapirniviile 3-4 minutit, nii et need on poolpehmed. Kalla vesi minema ja laota maapirniviilud vaagnale.

Lõika sibul õhukesteks viiludeks ja aseta maapirniviiludele. 

Sega kastmeained ja kalla salatile, maitsesta soola ja pipraga. Peale raputa hakitud peterselli.

Loe veel:

Finfoodi retsept (Maa-artisokkasalaatti), pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 20.09.2016 20:49

Ma päris 4 minutit neid ei keetnud, lasin koos sidruniveega keema tõusta ja natuke siis kees ka, jätsin ikka krõmpsuks. Mulle meeldis, täitsa hea salat :)