Rukkiküpsised

Krõbedad küpsised, kus lisaks nisujahule on kasutatud ka rukkijahu.

Kogus
70 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g toasooja pehmet võid

2 dl suhkrut

1 suur muna

4 dl rukkijahu

2 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

Valmistamine

Vahusta või ja suhkur heledaks, vahusta juurde muna. Lisa omavahel segatud kuivained ja sega tainas ühtlaseks. Pane tainas vähemalt pooleks tunniks külmkappi tahenema.

Jaota tainas kolmeks osaks. Rulli iga osa jahusel laual õhukseseks plaadiks ja lõika piparkoogivormidega küpsisteks.

Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 8-10 minutit.

Mugandatud Soome Raisio/Sunnuntai lehelt (Ruispiparit), pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Koopatibi
postitatud 29.04.2011 17:40

Maitsvad. Mitte just väga rukkimaitselised.

Kaare
postitatud 31.08.2015 11:59

Veidi purustatud kardemoni aitab rukkimaitset esile tuua.