Keedetud spargel petersellivõiga

Lihtne ja mõnus viis valge spargli valmistamiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

750 g noort valget sparglit

7.5 dl vett

2 tl meresoola

150 g peterselli

50 g võid

Valmistamine

Koori sparglite varreosa ettevaatlikult, murra alumine puine osa ära. Pane sparglid keevasse soolaga maitsestatud vette ja keeda kaane all tasasel tulel umbes 6 minutit. Sparglid peavad olema pehmed, ent mitte pudrused!

Nõruta sparglid, aseta soojale vaagnale ja hoia soojas.

Lõika petersell väikesteks kimpudeks, pese ja kuivata hoolega. Sulata või pannil kuldseks, lisa petersell ja kuumuta tugeval tulel umbes 10 sekundit. Vala kuum petersellivõi soojadele sparglitele ja serveeri kohe.

Kõrvale võid pakkuda näiteks krõbeda koorikuga nisuleiba. 

Loe veel:

Inspiratsioon taanlaste "Karolines køkken" retseptivihikust, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 11.04.2016 15:00

Mulle väga maitses, see petersellivõi on mõnusa pähklise maitsega ja sobib sinna suurepäraselt.

Grete Võrklaev
postitatud 20.04.2016 09:21

Täielik lemmik!