500 g kanamaksa
100 g võid
1 hakitud sibul
soola ja musta pipart
2-3 sl head konjakit
3-4 sl kanapuljongit soovi korral
Kuumuta pannil umbes 25 grammi võid ning lisa peenelt hakitud sibul. Hauta nõrgal tulel umbes 5-10 minutit, kuni sibul pehmeneb. Ära sibulat pruunista!
Lisa tükeldatud kanamaks ja pruunista keskmisel kuumusel ümberringi. Kuumus ei tohi liiga kõrge olla, sest siis muutub maks ümberringi tuimaks, samas on seest veel liiga roosa. (Pasteedi valmistamiseks peaks kanamaks olema veel pehme, ent mitte enam roosa). Lase jahtuda.
Peenesta maksa-sibulasegu kas köögikombainis või aja kaks korda läbi hakkmasina kõige peenema sõela.
Kui valmistad maksapasteeti köögikombainiga, siis lisa pehmed võitükikesed, maitseained ja konjak ja töötle ühtlaseks. Kui segu on liiga kuiv, siis lisa veidi (kana)puljongit.
Kui valmistad maksapasteeti hakkmasinaga, siis lisa peale peenestamist vahustatud või (saad õhulisema pasteedi) ning maitseained. Klopi ühtlaseks.
täiesti hõrk asi! jääb kindlasti püsimenüüsse.
ohsamumeie, kui hää oli hommikuse saia peale. :D Ma panen pasteedile alati ka natuke suhkrut juurde.
Mina panen pasteedile konjaki asemel hoopis küüslauku. Peale seda, kui sellist pasteeti esimest korda külas olles pakuti ei söö ma seda toitu, kui sees pole küüslauku! Ja muidugi ka suhkrut.
Maitsev pasteet sai küll.
Mulle meeldib kanamaksapasteet väga! Ka see lihtne variant.
Kui kaua pasteet külmkapis säilib?
Panin juurde ka porgandeid sest need annavad pasteedile imeilusa värvi ja pisut magusat.
Mina lisan porgandeid sibula asemel ja konjak muidugi on asendamatu!
Lihtne kanamaksapasteet konjakiga
Kanamaksapasteet on eriti maitsev siis, kui sinna on veidi konjakit lisatud. Sobib võileivale määrimiseks ning väikeste suupistete tegemiseks.