500 g veisemaksa
3 sl nisujahu
2-3 sl õli
1 hakitud sibul
3-4 dl vett
100 g hapukoort
soola ja musta pipart
Lõika maks väiksemateks tükkideks (nt 1x4 cm kangideks) ning veereta neid soola ja pipraga maitsestatud jahus.
Kuumuta pannil õli, lisa jahus veeretatud maksatükid ning prae need kiiresti kergelt läbi. Lisa hakitud sibul ja prae veel veidi. Lisa allesjäänud jahu, lisa vesi ja kuumuta segades, kuni kaste pakseneb.
Lisa vähehaaval ja pidevalt segades hapukoor ning hauta vaevalt keevana veel 5 minutit. Maitsesta kaste soola-pipraga parajaks, soovi korral puista peale hakitud maitserohelist.
Kõrvale sobivad keedetud kartulid ja hapukurk.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Hea retsept maksakastme valmistamiseks,kui selle tegemisest pole õrna aimugi !
igati mõnus argipäeva roog, kiire, lihtne, maitsev, soovitan!
esimest korda elus tegin sellist rooga, aga oli väga väga hea. kindlasti pistan selle retsepti oma kokaraamatu vahele.
kaste nagu kaste olema peab, mõnusate maksatükikestega.
Maksakaste on meie perele alati meeldinud. Hapukurgiviilud on meil kohustuslik lisand.
Väga maitsev. Mul oli kapis maitsestamata jogurtit piparmündiga. Lisasin ka selle. Tuli huvitav maitse.
Mina lisan törtsu kanget sinepit hulka, teeb kastmele mõnusa maitse juurde.
Tegin kastet, sõime koos keedukartuli ja ubadega. Maitsev oli, isegi laps sõi(mitte küll maksatükke, aga kastet siiski).
Veel parem saab,kui vee asemel lisada kerge veiseliha puljong(kuubikust)ja sibulale lisaks 1 küüslauguküüs.Proovige,keele viib alla,head isu!
Mina panen hapukurgi tükid ka kastme sisse ja veidike porgandit ka. Tuleb ülihea.
Kiire ja maitsev. Kasutasin põrsa maksa ning hapukoore asemel 15% vedelat toidukoort.
Teen alati nii ja iga kord saab super maksakaste! Kõige mõnusam maks, mida olen vaid Prismast saanud, on noorveise maksastrogonov. Jääb see lõikamise-mässamine ja köögimäärimine ära ja tulemus on pehme ja hõrk.
Nüüdsest minu lemmik! Väga hea tuli :)
Maitsev klassika. Mina kasutasin Smetanat, see kannatab natuke paremini kuumutamist.
Kas vesi peab olema külm või kuum, kui ma selle praetud maksale lisan?
Kadri, kuum on parem, aga külmaga õnnestub ka :)
Amm nüüd tean miks kokkamine tuleks naiste teha jätta
Serveerisin kapsa-porgandi toorsalati ning kartulitega.
Toeline vanakooli maksakaste! Aitäh
Täna siis midagi mis kapis olemas. Tatar ja maksakaste.
Hea eesti maksakaste
Maksakaste klassikalisel Eesti moel. Serveeri prae- või keedukartulite ja viilutatud hapukurgiga.