Šokolaadifondüü

Šokolaadifondüüsse dippimiseks sobivad marjad ja puuviljad (nt maasikad, viinamarjad, pirn, virsik, nektariin), küpsised, keeksitükid.

Šokolaadifondüü valmistamiseks sobivad nõud leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g tumedat šokolaadi

1-1.5 dl 35% rõõska koort

4-5 tl apelsinimahla või konjakit või brändit või rummi

Dippimiseks:

banaani

väiksemaid vahukomme

maasikaid

ananassi

Valmistamine

Kuumuta vahukoor potis tasasel tulel, lisa tükeldatud šokolaad. Kuumuta tasakesi segades, kuni šokolaad on sulanud.

Soovi korral maitsesta apelsinimahla, rummi, konjaki või brändiga, sega ühtlaseks ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Kui fondüüanumat ei ole, siis sobib mõni kuumuskindel nõu, mille alla saab sättida šokolaadikastet vedelana hoidva teeküünla.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 22.01.2018 15:59

Kuna kõik kokku on väga maitsev ja saab ruttu otsa, saab edukalt ka fondüünõuta teha :)

Hexy
postitatud 09.01.2021 21:05

Elevust tekitav ja väga maitsev magustoit!