Porgandi-apelsinimuffinid

Lihtsad porgandimuffinid teeb veidi põnevamaks apelsinimarmelaadiglasuur.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

125 g võid

100 g porgandit

1 apelsin

1.5 dl piima

1 muna

300 g nisujahu

100 g suhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

Peale:

2 sl apelsinimarmelaadi

Valmistamine

Sulata või ja lase veidi jahtuda. Koori ja riivi porgand peeneks. Pese apelsin hoolikalt kuuma veega. Riivi 1/2 koorest, teine osa koorest tükelda peenteks ribadeks. Pressi apelsinist mahl välja ja sega piimaga.

Sega munad jahtunud sulavõiga ning seejärel apelsini-piimaseguga. Sega jahu, suhkur ja küpsetuspulber ning lisa muna-piimasegule. Viimasena lisa riivitud porgand, riivitud apelsinikoor ja terake soola.

Tõsta tainas võitatud muffinivormidesse ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit. 

Määri veidi jahtunud muffinitele soojendatud apelsinimarmelaadi ja kaunista apelsinikooreribadega.

Mugandatud ajalehest Terviseleht, pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 21.01.2009 20:13

Väga maitsvad ja mahlased, ei ole väga magusad.

Kaare
postitatud 17.07.2016 22:25

Kiideti heaks!

Berru
postitatud 14.03.2020 14:56

Mõnus