Sulata või ja lase veidi jahtuda. Koori ja riivi porgand peeneks. Pese apelsin hoolikalt kuuma veega. Riivi 1/2 koorest, teine osa koorest tükelda peenteks ribadeks. Pressi apelsinist mahl välja ja sega piimaga.
Sega munad jahtunud sulavõiga ning seejärel apelsini-piimaseguga. Sega jahu, suhkur ja küpsetuspulber ning lisa muna-piimasegule. Viimasena lisa riivitud porgand, riivitud apelsinikoor ja terake soola.
Tõsta tainas võitatud muffinivormidesse ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Määri veidi jahtunud muffinitele soojendatud apelsinimarmelaadi ja kaunista apelsinikooreribadega.
Mugandatud ajalehest Terviseleht, pildi tegi Kaare.
Porgandi-apelsinimuffinid
Lihtsad porgandimuffinid teeb veidi põnevamaks apelsinimarmelaadiglasuur.