200 g värsket pikka kurki
peotäis piparmündilehti
1 sl sidrunimahla
100 g võid
120 g suhkrut
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
150 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
noaotsatäis soola
Kaunistamiseks:2 dl 35% rõõska koort
2-3 tl suhkrut
0.5 tl vanillisuhkrut
riivitud sidrunikoort
värsket piparmünti
Ära kurki koori! Lõika see pikuti pooleks, eemalda lusikaga seemned ja tükelda. Surista kurk, mündilehed ja sidrunimahl saumikseriga ühtlaseks püreeks.
Vahusta toasoe või koos mõlema suhkruga kohevamaks, lisa vahustamist jätkates munad. Vahusta, kuni tekib ühtlane kreemjas vaht.
Sega jahu küpsetuspulbrti ja soolaga ning lisa vaheldumisi kurgipüreega muna-võivahule.
Jaota tainas pabervormidega vooderdatud muffinivormidesse. Küpseta 170-kraadises ahjus umbes 20 minutit - ära lase muffinitel ahjus liigselt pruunistuda, siis jäävad need ilusad rohelised.
Kaunistamiseks vahusta rõõsk koor suhkrutega. Kaunista jahtunud koogid vahukoore, värske piparmündi ja riivitud sidrunikoorega.
Retsept on ajakirjast "Kodu & Aed" (august 2014), pildistas Kaare (Virk Vispel)
Mündi-kurgikoogid
Kaare kirjutab: "Kui hoidised juba valmis ja salatist isu täis, aga kasvuhoones kestab ikka veel kurgiuputus, siis pole muud kui krõmps köögivili koogiks küpsetada".