Läti rukkileiva-jõhvika magustoit 'Biguzis'

Kihiline leiva-jõhvikadessert vahukoorega, meenutab veidi nn 'Taani taluneiut'.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g riivleiba

50 g jõhvikaid

2 dl vett

100 g mett

Serveerimiseks:

1 dl 35% rõõska koort

1 tl suhkrut

Valmistamine

Riivi leib, tõsta magustoidupokaalidesse.

Kuumuta jõhvikad veega keemiseni ja suru segu läbi sõela. Maitsesta segu meega ja tõsta riivleivale.

Kaunista vahukoorega.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Koogi Kata
postitatud 23.11.2010 16:00

Väga mõnus magustoit. Riivleiva tegin ise enda küpsetatud rukkileivast. Lasin riivleival ahjus mõnusalt krõbedaks kuivada. Mesi ja jõhvikad sobisid väga mõnusasti kokku. Kohe kindlasti läheb kordamisele.

Anneli Vahter
postitatud 22.11.2018 08:55

Sellise tugeva maitsega magustoit, aga tassi musta kohvi kõrvale oli väga hea :)