Brioche-pärg camembert juustuga

Tõeline juustusõprade unistus, mis sobib imeliselt jõulukuul nautimiseks.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

350 g nisujahu

7 g kuivpärmi

30 g suhkrut

5 g Meira soola

0,5 tl Meira piparkoogimaitseainet

200 g pehmet toasooja võid

peotäis hakitud kuivatatud jõhvikaid

4 suurt muna

Määrimiseks:

muna

Keskele:

puidust karbiga Camembert'

Kaunistuseks:

värskeid jõhvikaid

värsket rosmariini

Valmistamine

Päev varem

Klopi munad väikeses kausis lahti.

Pane teise, suuremasse kaussi jahu, kuivpärm, sool, suhkur ja piparkoogimaitseaine. Sega hoolikalt läbi.

Vala lahtiklopitud munad kuivainetele ning sõtku ühtlaseks tainaks. Kui segu tundub liiga kuiv, lisa 2-3 tl vett. Lisa pehme või ning peeneks hakitud kuivatatud jõhvikad. Sõtku tainast vähemalt 5 minutit. Tainas jääb pehme ja kleepuv. Kata kauss õhukindlalt toidukilega, lase üleöö külmkapis seista.

Küpsetamise päeval

Puista lauale ohtralt jahu. Tõsta tainas lauale, veereta piklikuks vorstiks ja jaota viieks võrdseks osaks. Nüüd jaota iga osa veelkord viieks, saad kokku 25 tainatükki. Veereta nendest kuklikesed.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Tõsta puidust juustukarbi põhi ahjuplaadi keskele (esialgu ilma juustuta). Aseta kuklid ringikujuliselt ümber karbi. Moodusta kaks ringi - sisemisse ringi säti 10 kuklit, välimisse 15. Jäta kuklite vahele ka ruumi kerkimiseks (u 0,5 cm). Kata kuklid puhta köögirätiga ja lase u 40 minutit toasoojas kerkida.

Eelsoojenda ahi 190 kraadini. Määri kuklid lahtiklopitud munaga. Soovi korral puista peale mooniseemneid. Eelküpseta kukleid 10 minutit (koos karbipõhjaga).

Samal ajal eemalda juustult kilepakend ning lõika terava noaga “kaas” pealt ära. Tõsta juust eelküpsenud kuklite keskele karbi sisse ning küpseta veel 15 minutit kuni kuklid on kuldsed ning juust sulanud. Kaunista pärg jõhvikate ja rosmariiniga. Serveeri soojalt!

Nipid ja soovitused:

  • Juustumaiad sööjad võiks varuda kaks Camembert juustu.

Loe veel:

Idee on Briti ajakirjast BBC Good Food, Nami-Nami jaoks mugandas ja tegi pildi toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 03.12.2017 10:23

Tõsiselt maitsev ja oma vaeva kuhjaga väärt!

Pille
postitatud 03.12.2017 19:27

See näeb väga efektne välja!