12 luu ja nahata kanakintsufileed
Marinaad:4 sl oliiviõli
2 tl kuivatatud punet
1 tl kuivatatud münti
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud koriandriseemneid
1 tl paprikapulbrit
0,5 tl jahvatatud kaneeli
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:4 suurt pita leiba või lavašši
200 g tzatziki-kastet
1 väike võisalat või muu pehme lehtsalat
4 suurt tomatit
1 punane sibul või mahedama maitsega tavaline sibul
Pane kanakintsufileed suurde kaussi. Lisa marinaadiained ning umbes 1 tl soola ning julgelt pipart. Sega hoolega läbi, siis kata kauss kinni ning pane vähemalt 3 tunniks, võimaluse korral kuni 48 tunniks maitsestuma jahedasse.
Paar tundi enne serveerimist valmista õhukesed pitavrapid. Retsepti leiad siit. Samuti valmista tzatziki-kaste.
Kuumuta grill maksimumini. Vooderda ahjupann fooliumiga ning võta neli pikka metallvarrast.
Võta kanatükid külmkapist välja ning lükkige nelja varda otsa, igale vardale 3 kanakintsu (või siis kuus kanakintsu läbi 2 varda, siis püsivad need paremini varrastel). Aseta vardad ahjuvormi kohale.
Pane kanavardad kuuma grillahju ning küpseta grillelemendi all 15-20 minutit. Pintselda õliga ning pannileemega paar korda, poole küpsetamise ajal pööra grillvardad ringi.
Kui kana on läbi küpsenud, võta see ahjust välja ja lase 5 minutit puhata.
Siis serveeri õhukese pitavrapi, lehtsalati, tomativiilude, sibularataste, sidrunisektorite ja tzatziki-kastmega.
Allikas: BBC Good Food, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Kana-souvlaki
Souvlaki on Kreekas populaarne tänavatoit, kus marineeritud liha lükitakse metallvarraste otsa ja küpsetatakse lahtise tule kohal küpseks. Lisandiks on tomatid, punane sibul ja tzatziki-kaste ning kõik keeratakse suure pehme pita-leiva sisse. Mõnikord mässitakse lapikleiva sisse ka mõned friikartulid :)