Kana-souvlaki

Souvlaki on Kreekas populaarne tänavatoit, kus marineeritud liha lükitakse metallvarraste otsa ja küpsetatakse lahtise tule kohal küpseks.
Lisandiks on tomatid, punane sibul ja tzatziki-kaste ning kõik keeratakse suure pehme pita-leiva sisse. Mõnikord mässitakse lapikleiva sisse ka mõned friikartulid :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

12 luu ja nahata kanakintsufileed

Marinaad:

4 sl oliiviõli

2 tl kuivatatud punet

1 tl kuivatatud münti

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl jahvatatud koriandriseemneid

1 tl paprikapulbrit

0,5 tl jahvatatud kaneeli

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

4 suurt pita leiba või lavašši

200 g tzatziki-kastet

1 väike võisalat või muu pehme lehtsalat

4 suurt tomatit

1 punane sibul või mahedama maitsega tavaline sibul

Valmistamine

Pane kanakintsufileed suurde kaussi. Lisa marinaadiained ning umbes 1 tl soola ning julgelt pipart. Sega hoolega läbi, siis kata kauss kinni ning pane vähemalt 3 tunniks, võimaluse korral kuni 48 tunniks maitsestuma jahedasse.

Paar tundi enne serveerimist valmista õhukesed pitavrapid. Retsepti leiad siit. Samuti valmista tzatziki-kaste.

Kuumuta grill maksimumini. Vooderda ahjupann fooliumiga ning võta neli pikka metallvarrast. 

Võta kanatükid külmkapist välja ning lükkige nelja varda otsa, igale vardale 3 kanakintsu (või siis kuus kanakintsu läbi 2 varda, siis püsivad need paremini varrastel). Aseta vardad ahjuvormi kohale. 

Pane kanavardad kuuma grillahju ning küpseta grillelemendi all 15-20 minutit. Pintselda õliga ning pannileemega paar korda, poole küpsetamise ajal pööra grillvardad ringi. 

Kui kana on läbi küpsenud, võta see ahjust välja ja lase 5 minutit puhata. 

Siis serveeri õhukese pitavrapi, lehtsalati, tomativiilude, sibularataste, sidrunisektorite ja tzatziki-kastmega. 

Loe veel:

Allikas: BBC Good Food, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR