Pitavrapid

Kreeka stiilis õhukesed pitavrapid, mis sobivad nt gyro ja souvlaki serveerimiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

250 g nisujahu

7 g kuivpärmi

1 tl suhkrut

0,5 tl soola

150 ml käesooja vett

2 tl oliiviõli + veel veidi pintseldamiseks

Valmistamine

Sega kausis jahu, kuivpärm, suhkur ja sool. Lisa soe vesi ja oliiviõli ning sõtku ühtlaseks tainaks. 

Kummuta tainas kergelt jahusele lauale ning sõtku 8-10 minutit või pane lauamikseri tainakaussi ning sega u 5 minutit. 

Pintselda tainakauss kergelt õliga, pane tainas tagasi kaussi. Kata toidukilega või puhta köögirätiga ja lase tainal tund aega soojas kohas kerkida, kuni see on mahult kahekordistunult. 

Jaota tainas neljaks osaks ning rulli need võimalikult õhukesteks ketasteks. Kata iga tainaketas õlitatud toidukilelehega ning lase 15-20 minutit kerkida. 

Kuumuta suur praepann keskmiselt tugeval kuumusel. Pintselda kerkinud pitaleivad õliga ning prae ühekaupa kuumal pannil. Selleks tõsta üks tainaplaat pannile, kus see peaks susisema ja "mullitama" hakkama 1-2 minuti pärast. 

Kui alumine pool on kuldne, siis pööra pitavrap ümber ja küpseta veel 2-3 minutit. 

Hoia soojas ja kasuta nt souvlaki-vrappide tegemiseks. 

Nipid ja soovitused:

  • Võid pitavrappe küpsetada ka grillahjus, kokku umbes 5-8 minutit, neid paar korda pöörates. 

Loe veel:

Allikas: BBC Good Food

LISA KOMMENTAAR