100 g võid
2 muna
100 g suhkrut
145 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g hapukoort
200 g maitsestamata toorjuustu
12 cl Kännu Kukke
näputäis meresoola
250 g tumedat šokolaadi
Musta leiva-šokolaadi biskviit:9 viilu musta leiba
200 g tumedat šokolaadi
150 g võid
170 g nisujahu
näputäis meresoola
1,5 tl küpsetuspulbrit
150 g suhkrut
2 muna
Kasekese batooni kreem:200 g "Kaseke" batoonikesi
450 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
30 g suhkrut
Toorjuustukreem:250 g 35% rõõska koort ehk vahukoort
200 g toasooja toorjuustu
80 g suhkrut
Valmista esmalt biskviit Kännu Kuke trühvlite jaoks.
Kuumuta ahi 170 kraadini. Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval vahustades munad. Viimasena sega juurde hapukoor.
Teises kausis sega nisujahu ja küpsetuspulber, siis sega spaatliga kõik kergelt kokku.
Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 170-kraadises ahjus 20-25 minutit. Lase jahtuda.
Kui biskviit jahtunud, pudista see sõrmeda vahel kaussi, kuni saad ühtlase peenikese pudi. Lisa toorjuust ja Kännu Kukk., sega läbi. Veereta trühvlisuurused pallid, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja seejärel mõneks tunniks külmikusse.
Sulata šokolaad veevannis või mikrolaineahjus. Kata trühvlipallid kahe lusika abil šokolaadiga - ühele lusikale asetad palli ning teisega valad šokolaadi peale. Pane trühvlid tagasi plaadile, kaunista rukkililleõitega.
Kuumuta ahi 165 kraadile.
Leota leiba soojas vees mõned minutid kuni leib on läbivettinud. Tõsta leib sõelale ning nõruta üleliigsest veest. Pane leib kaussi ja pudista näppude vahel. Sulata šokolaad ja või näiteks kuumaveevannis või mikrolaineahjus, vala leivaga kokku ning sega läbi. Võta kaks kaussi, ühte pane jahu, meresool ja küpsetuspulber.
Teise kaussi pane munad suhkruga ja mikserda tugevaks vahuks. Vala kõik komponendid kokku ning sega läbi. Vala küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse 20 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 165-kraadises ahjus umbes 1 tund. Jahuta.
Vala 1 dl vahukoort potti ja kuumuta keemiseni. Samal ajal haki batoonid väiksemateks tükkideks. Kui koor on keema läinud, võta pott tulelt ja lisa kommikesed. Sega vispliga, kuni kommid on sulanud. Tõsta seejärel tunnikeseks külmkappi jahtuma.
Vahusta ülejäänud rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks. Lisa Kasekese kreem ja meresool. Sega läbi ning kreem on valmis.
Lõika biskviit kolmeks. Kui sina teed ka väikse vormiga nagu mina siis soovitan lõigata neljaks, et kihid jääks õhemalt. Iga kihi vahele läheb mõni spl Kasekese kreemi. Kata ka ääred ja pealt sama kreemiga. Silu kõik kenasti, ühtlaselt laiali. Lase külmikus tordil seista järgmise päevani.
Vahusta koor, toorjuust ja suhkur tugevaks vahuks. Kata tort spaatli abil kreemiga. Kaunista Kännu Kuke trühvlitega!
2013. a. tordivõistluse võidutöö autori Sandra Veeremaa uuemate meistriteostega saate tutvuda Tallinnas Ristikheina kohvikus.
Tort 'Muldmust leib, patrioot/batoon Kaseke, Kännu Kuke trühvlid'
Nami-Nami on aastaid korraldanud toredat isamaalist tordivõistlust. Parimate võistlustööde retseptid leiate ka siitsamast Nami-Namist.
Lennukas ja nooruslik tort "Muldmust leib, patrioot/batoon Kaseke, Kännu Kuke trühvlid" oli Sandra Veeremaa võistlustöö "Tort isamaale 2013" võistlusel, kus see saavutas magusate tortide kategoorias ihaldusväärse esimese koha.