Tort 'Muldmust leib, patrioot/batoon Kaseke, Kännu Kuke trühvlid'

Nami-Nami on aastaid korraldanud toredat isamaalist tordivõistlust. Parimate võistlustööde retseptid leiate ka siitsamast Nami-Namist.

Lennukas ja nooruslik tort "Muldmust leib, patrioot/batoon Kaseke, Kännu Kuke trühvlid" oli Sandra Veeremaa võistlustöö "Tort isamaale 2013" võistlusel, kus see saavutas magusate tortide kategoorias ihaldusväärse esimese koha.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Kännu Kuke trühvlid:

100 g võid

2 muna

100 g suhkrut

145 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

100 g hapukoort

200 g maitsestamata toorjuustu

12 cl Kännu Kukke

näputäis meresoola

250 g tumedat šokolaadi

Musta leiva-šokolaadi biskviit:

9 viilu musta leiba

200 g tumedat šokolaadi

150 g võid

170 g nisujahu

näputäis meresoola

1,5 tl küpsetuspulbrit

150 g suhkrut

2 muna

Kasekese batooni kreem:

200 g "Kaseke" batoonikesi

450 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

meresoola

30 g suhkrut

Toorjuustukreem:

250 g 35% rõõska koort ehk vahukoort

200 g toasooja toorjuustu

80 g suhkrut

Valmistamine

Kännu Kuke trühvlid:

Valmista esmalt biskviit Kännu Kuke trühvlite jaoks. 

Kuumuta ahi 170 kraadini. Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval vahustades munad. Viimasena sega juurde hapukoor. 

Teises kausis sega nisujahu ja küpsetuspulber, siis sega spaatliga kõik kergelt kokku. 

Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 170-kraadises ahjus 20-25 minutit. Lase jahtuda. 

Kui biskviit jahtunud, pudista see sõrmeda vahel kaussi, kuni saad ühtlase peenikese pudi. Lisa toorjuust ja Kännu Kukk., sega läbi. Veereta trühvlisuurused pallid, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja seejärel mõneks tunniks külmikusse.

Sulata šokolaad veevannis või mikrolaineahjus. Kata trühvlipallid kahe lusika abil šokolaadiga - ühele lusikale asetad palli ning teisega valad šokolaadi peale. Pane trühvlid tagasi plaadile, kaunista rukkililleõitega. 

Musta leiva-šokolaadi biskviit:

Kuumuta ahi 165 kraadile.

Leota leiba soojas vees mõned minutid kuni leib on läbivettinud. Tõsta leib sõelale ning nõruta üleliigsest veest. Pane leib kaussi ja pudista näppude vahel. Sulata šokolaad ja või näiteks kuumaveevannis või mikrolaineahjus, vala leivaga kokku ning sega läbi. Võta kaks kaussi, ühte pane jahu, meresool ja küpsetuspulber.

Teise kaussi pane munad suhkruga ja mikserda tugevaks vahuks. Vala kõik komponendid kokku ning sega läbi. Vala küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse 20 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 165-kraadises ahjus umbes 1 tund. Jahuta.

Kasekese batooni kreem:

Vala 1 dl vahukoort potti ja kuumuta keemiseni.  Samal ajal haki batoonid väiksemateks tükkideks. Kui koor on keema läinud, võta pott tulelt ja lisa kommikesed. Sega vispliga, kuni kommid on sulanud. Tõsta seejärel tunnikeseks külmkappi jahtuma. 

Vahusta ülejäänud rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks. Lisa Kasekese kreem ja meresool. Sega läbi ning kreem on valmis.

Lõika biskviit kolmeks. Kui sina teed ka väikse vormiga nagu mina siis soovitan lõigata neljaks, et kihid jääks õhemalt. Iga kihi vahele läheb mõni spl Kasekese kreemi. Kata ka ääred ja pealt sama kreemiga. Silu kõik kenasti, ühtlaselt laiali. Lase külmikus tordil seista järgmise päevani. 

Toorjuustukreem katmiseks:

Vahusta koor, toorjuust ja suhkur tugevaks vahuks. Kata tort spaatli abil kreemiga. Kaunista Kännu Kuke trühvlitega!

  • Vaata teisi tordivõistluste võistlustöid siit.

2013. a. tordivõistluse võidutöö autori Sandra Veeremaa uuemate meistriteostega saate tutvuda Tallinnas Ristikheina kohvikus

LISA KOMMENTAAR