1 kg kõrvitsat
500 g sibulat
peotäis jõhvikaid
Marinaad:2 dl vett
3 sl 30% äädikat
250 g suhkrut (u 3 dl)
1 sl kivisoola
Koori kõrvits, eemalda seemned ja pehme säsi. Koori sibulad. Riivi nii kõrvits kui ka sibulad jämedalt.
Kuumuta marinaadiained suures potis keemiseni. Lisa köögiviljad ja jõhvikad ja keeda umbes 15 minutit tasasel tulel.
Pane salat väikestesse kuumadesse steriliseeritud purkidesse ja kaaneta kohe. Säilita jahedas.
Retsept ja foto: Ilse
Väga maitsev salat sai. Hea vaheldus tavapärasele marineeritud kõrvitsale.
Väga hea vaheldus. Värvi andmiseks panin punast sibulat ja pohli, kuna jõhvikaid polnud. Suhkrut ka natuke vähem
Kas ainult kivisool sobib?
Ei, ükskõik milline jämedam sool. No ikka need soolad, mis hoidistamiseks sobivad. Jodeeritud sool ei sobi.
Ma tegin ja väga hea tuli, eriti kui jõhvikas on sees!
Kas marinaadis detsiliiter on ikka õige või peab olema liiter?
Kairit, on õige. Köögiviljad annavad ka vedelikku välja, nii et tuleb igati mahlane salat. Aga kui sügav kahtlus on, siis võta marinaadiaineid lihtsalt topelt - pärast jääb loodetavasti osa üle, aga vähemalt süda on rahul :)
1dl vett kilo kõrvitsa kohta on täpselt paras. Ma kindlasti ei soovita igaksjuhuks rohkem marinaadi keeta, siis jääb suur osa maitsest ju ka sinna ülejäänud marinaadi või kui tahad kõik purki panna, siis jääb supp mitte salat. Olen igal aastal seda hoidist teinud ja alati on õnnestunud.
Marineeritud sibula-kõrvitsasalat
Veidi teistsugune marinaadhoidis kõrvitsast.