Marineeritud sibula-kõrvitsasalat

Veidi teistsugune marinaadhoidis kõrvitsast.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kõrvitsat

500 g sibulat

peotäis jõhvikaid

Marinaad:

2 dl vett

3 sl 30% äädikat

250 g suhkrut (u 3 dl)

1 sl kivisoola

Valmistamine

Koori kõrvits, eemalda seemned ja pehme säsi. Koori sibulad. Riivi nii kõrvits kui ka sibulad jämedalt.

Kuumuta marinaadiained suures potis keemiseni. Lisa köögiviljad ja jõhvikad ja keeda umbes 15 minutit tasasel tulel.

Pane salat väikestesse kuumadesse steriliseeritud purkidesse ja kaaneta kohe. Säilita jahedas. 

Loe veel:

Retsept ja foto: Ilse

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 16.10.2016 15:34

Väga maitsev salat sai. Hea vaheldus tavapärasele marineeritud kõrvitsale.

Tuulit
postitatud 10.10.2017 13:19

Väga hea vaheldus. Värvi andmiseks panin punast sibulat ja pohli, kuna jõhvikaid polnud. Suhkrut ka natuke vähem


postitatud 09.10.2018 21:20

Kas ainult kivisool sobib?

Ilse
postitatud 10.11.2018 10:30

Ei, ükskõik milline jämedam sool. No ikka need soolad, mis hoidistamiseks sobivad. Jodeeritud sool ei sobi.

Ursula Pilvistu
postitatud 11.10.2019 17:51

Ma tegin ja väga hea tuli, eriti kui jõhvikas on sees!

Kairit
postitatud 25.08.2024 21:06

Kas marinaadis detsiliiter on ikka õige või peab olema liiter?

Pille
postitatud 26.08.2024 17:59

Kairit, on õige. Köögiviljad annavad ka vedelikku välja, nii et tuleb igati mahlane salat. Aga kui sügav kahtlus on, siis võta marinaadiaineid lihtsalt topelt - pärast jääb loodetavasti osa üle, aga vähemalt süda on rahul :)

Ilse
postitatud 28.10.2024 11:13

1dl vett kilo kõrvitsa kohta on täpselt paras. Ma kindlasti ei soovita igaksjuhuks rohkem marinaadi keeta, siis jääb suur osa maitsest ju ka sinna ülejäänud marinaadi või kui tahad kõik purki panna, siis jääb supp mitte salat. Olen igal aastal seda hoidist teinud ja alati on õnnestunud.