Veidi teistsugune marinaadhoidis kõrvitsast.
1 kg kõrvitsat
500 g sibulat
peotäis jõhvikaid
2 dl vett
3 sl 30% äädikat
250 g suhkrut (u 3 dl)
1 sl kivisoola
Koori kõrvits, eemalda seemned ja pehme säsi. Koori sibulad. Riivi nii kõrvits kui ka sibulad jämedalt.
Kuumuta marinaadiained suures potis keemiseni. Lisa köögiviljad ja jõhvikad ja keeda umbes 15 minutit tasasel tulel.
Pane salat väikestesse kuumadesse steriliseeritud purkidesse ja kaaneta kohe. Säilita jahedas.
Retsept ja foto: Ilse
Väga maitsev salat sai. Hea vaheldus tavapärasele marineeritud kõrvitsale.
Väga hea vaheldus. Värvi andmiseks panin punast sibulat ja pohli, kuna jõhvikaid polnud. Suhkrut ka natuke vähem
Kas ainult kivisool sobib?
Ei, ükskõik milline jämedam sool. No ikka need soolad, mis hoidistamiseks sobivad. Jodeeritud sool ei sobi.
Ma tegin ja väga hea tuli, eriti kui jõhvikas on sees!
Marineeritud sibula-kõrvitsasalat
Veidi teistsugune marinaadhoidis kõrvitsast.