Marineeritud sibula-kõrvitsasalat

Veidi teistsugune marinaadhoidis kõrvitsast.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kõrvitsat

500 g sibulat

peotäis jõhvikaid

Marinaad:

2 dl vett

3 sl 30% äädikat

250 g suhkrut (u 3 dl)

1 sl kivisoola

Valmistamine

Koori kõrvits, eemalda seemned ja pehme säsi. Koori sibulad. Riivi nii kõrvits kui ka sibulad jämedalt.

Kuumuta marinaadiained suures potis keemiseni. Lisa köögiviljad ja jõhvikad ja keeda umbes 15 minutit tasasel tulel.

Pane salat väikestesse kuumadesse steriliseeritud purkidesse ja kaaneta kohe. Säilita jahedas. 

Loe veel:

Retsept ja foto: Ilse

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 16.10.2016 15:34

Väga maitsev salat sai. Hea vaheldus tavapärasele marineeritud kõrvitsale.

Tuulit
postitatud 10.10.2017 13:19

Väga hea vaheldus. Värvi andmiseks panin punast sibulat ja pohli, kuna jõhvikaid polnud. Suhkrut ka natuke vähem


postitatud 09.10.2018 21:20

Kas ainult kivisool sobib?

Ilse
postitatud 10.11.2018 10:30

Ei, ükskõik milline jämedam sool. No ikka need soolad, mis hoidistamiseks sobivad. Jodeeritud sool ei sobi.

Ursula Pilvistu
postitatud 11.10.2019 17:51

Ma tegin ja väga hea tuli, eriti kui jõhvikas on sees!