Röstitud kõrvitsaseemned

Paku röstitud kõrvitsaseemneid niisama näksimiseks, kasuta suppide kaunistamiseks, salatites ning küpsetistes. Kasutada võib nii värskeid koorimata seemneid kui ka juba kooritud seemneid!

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

150 g puhastatud kõrvitsaseemneid

0.5 tl soola

0.25 tl jahvatatud vürtsköömneid

0.25 tl ingveripulbrit

0.25 tl küüslaugupulbrit

noaotsatäis Cayenne'i pipart

1 sl õli

Valmistamine

Sega kõrvitsaseemned maitseainete ja õliga ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 10-15 minutit, paar korda seemneid segades.

Lase jahtuda. Säilita õhukindlas karbis.

Nipid ja soovitused:

  • Kui Sa ei viitsi ahju sisse lülitada, siis võid kõrvitsaseemneid hoopis pannil praadida!

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 08.09.2015 08:48

Soome ajakirjas MAKU soovitati üsna sarnast suupistet: 3 dl kõrvitsaseemneid 2 sl võid 2 sl (gluteenivaba) sojakastet 1 tl vürtsköömneid 0.5 tl purustatud musta pipart 0.25 tl Cayenne'i pipart Eemalda seemned kestadest. Pruunista pannil võis. Lisa vürtsid, sega paar minutit.

Kaare
postitatud 12.10.2015 10:47

Väga mõnusad, ka niisama näksimiseks!

ÕunaIiris
postitatud 29.10.2015 13:20

Kuidas kõrvitsaseemneid puhastada? St kõrvitsast võetud ja pestud seemned ei ole ju valmis röstimiseks... Kunagi lapsena nokkisin neid sisusid välja, aga kas selleks on ka mingi mõistlik viis?