50 g täistera kaerahelbeid (Herkuless)
1,5 dl vett
0,5 dl piima
20 g kõrvitsaseemneid ja/ või päevalilleseemneid
30 g Cheddar'i või parmesani juustu
50 g peekonit
soola ja musta pipart
hakitud rohelist sibulat
Pane vesi ja piim keema, lisa ka näpuotsatäis soola. Kui vedelik keeb, lisa potti pudruhelbed ja seemned.
Seejärel lõika juust viiludeks, jäta veidi alles ka peale riivimiseks.
Tükelda peekon. Kui helbed on juba peaaegu kogu vedeliku sisse imanud, siis lisa vahustatud munavalge samal ajal koguaeg putru segades.
Kui puder on valmis, lisa ürdivõi, sega puder läbi ning seejärel suru juustuviilud pudru sisse ja tõsta pott kõrvale.
Prae peekonitükid. Tõsta pann kõrvale ning aseta pott tagasi väikesele tulele (minimaalsele kuumusele). Sega sulanud juust. Lisa enamik peekonitükke pudrule ning natuke jäta ka kaunistamiseks (eriti head on sisse segada pehmemad ja kaunistamiseks veidi krõmpsuvamad tükid).
Serveeri puder - tõsta kaussi, lisa riivitud juust, peale peekonitükid ning kõige peale tükeldatud roheline sibul.
Hommikul kiiruga tegin neljaviljahelvestega, piima ja võid ei lisanud - ainult vesi, sool, juust. Praetud peekon peale väike võisilm sisse ja ülimaitsev kiire hommikusöök. Isegi minu pudruvaenlasest abikaasa sõi ja mõmises :)
Põnev! Olen teinud, kuid ilma seemneteta ja ka munavalget pole lisanud.
Imehea puder! Tegin Nordicu kaerakliidega kaerahelvestest. Munavalgetega ei koonerda, 40 g helveste kohta panen 100-150 g, siis tuleb nii õhuline, et sööks nagu pilve :) Vedela kollasega muna ja peekon on lihtsalt superkooslus ning roheline sibul on täpp i peal. Soovitan!
Huh, see peab küll hea olema. Võtan oma retseptivaramusse :)
Hea idee, tuleb proovida, kindlasti maitseb hästi!
Valmistage ja sööge - väga hea on.
Tegin, aga minu jaoks tundus liiga vägev...kõiki maitseid oli liiga palju.
Väga maitsev puder!
Peekoni-juustupuder
Just selle pudruga võitis Kristiina Stõkova Herkuless Eesti korraldatud konkursil tiitli "Eesti parim pudrumeister 2016".